Investitorii români, cotă de 25% din investițiile imobiliare

Ovidiu Posirca

, Real News

Capitalul local devine tot mai vizibil pe piața investițiilor imobiliare din România în contextul în care antreprenorii români caută industrii care oferă randament mai mare pentru investiții.

Investitorii români au ajuns să cumulez anual 25% din valoarea pieței de investiții, față de media de aproximativ 5% în 2018, potrivit agenției de consultanță imobiliară JLL România.

„Dacă în primele etape ale pieței imobiliare moderne, antreprenorii români au evitat să investească în proprietăți comerciale, acest lucru s-a schimbat dramatic în decursul ultimilor 3 ani”, a declarat Andrei Văcaru, head of capital markets la JLL România.

Oportunitățile pentru antreprenori locali sunt mai mari în orașele regionale, unde concurența este mai redusă, susține reprezentantul agenției.

La nivel regional, Ungaria are o contribuție de 47% a capitalului local în sectorul imobiliar, în timp ce în Cehia cota este de 39%.

Piața investițiilor în sectorul imobiliar comercial din România a ajuns la aproape 1 miliard de euro în 2020. Peste jumătate din volumul tranzacțiilor de investiții s-a realizat în zona de birouri.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply