BREC: Proiectele rezidențiale quality, concentrate în nordul Bucureștiului

Ovidiu Posirca

, Real News

Investițiile în sectorul rezidențial din categoria middle și upper class din București totalizează 1 miliard de euro, majoritatea fiind proiecte localizate în zona de nord a orașului, relevă o analizată publicată de către Bucharest Real Estate Club (BREC).

Organizația a inclus în analiză 60 de proiecte de locuințe cu livrare în perioada 2020-2023.

Cele mai dinamice sub-piețe rezidențiale din nord se găsesc în Barbu Văcărescu – Floreasca, Aviației, Pipera, Băneasa, Expoziției sau Sisești – Străulești.

În cazul segmentului de lux, cu prețuri în intervalul de 4.000-5.000 de euro pe metru pătrat, dezvoltarea nu a fost afectată de perioada de pandemie, iar cererea s-a păstrat relativ intactă.

BREC mai arată că apartamentele cu 2 camere rămân majoritare în mixul dezvoltărilor rezidențiale pentru segmentul de mijloc. Pentru noile proiecte, dezvoltatorii au în vedere noi tipuri de compartimentări, care să permită amenajarea ușoară a birourilor de acasă, având în vedere schimbările stilului de muncă în rândul românilor.

Din perspectiva zonelor cu potențial ridicat pentru sectorul rezidențial, organizația menționează vestul Bucureștiului, în arealul noii linii magistrale de metrou M5, dar și zone din apropierea Autostrăzii Urbane.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply