Penthouse din Londra, vândut cu 185,5 milioane de dolari

Un apartament tip penthouse din exclusivistul proiect No.1 Grosvenor Square din Londra s-a vândut cu 140 de milioane de lire sterline (185,5 milioane de dolari), potrivit unui anunț al dezvoltatorului Lodha U.K.

Tranzacția a fost finalizată recent și este a doua cea mai valoroasă încheiată anul acesta în Marea Britanie. Pe primul loc se află vânzarea unui conac cu 20 de dormitoare pentru mai bine de 200 de milioane de lire sterline, notează mansionglobal.com.

Nu a fost făcută publică identitatea cumpărătorului, însă acesta ar mai fi achiziționat încă două apartamente și are în plan să unească cele trei locuințe opulente. Un alt apartament din clădire s-a vândut cu 14,5 milioane de dolari.

Imobilul în care sunt amenajate apartamentele de lux a fost utilizat ca sediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în perioada 1938 – 1960. Clădirea are propriul „Birou Oval” care este folosit ca intrare în imobil. Proiectul are un etaj amenajat cu facilități pentru rezidenți printre care se numără piscina, sala de fitness, un lounge bar cu masă de biliard și o sală privată de cinema.

lodha2 - Penthouse din Londra, vândut cu 185,5 milioane de dolari

Dezvoltatorul va finaliza în luna decembrie un lot de 44 de locuințe de lux în cel mai scump cartier londonez. Valoarea medie a tranzacțiilor cu locuințe din Grosvenor Square s-a ridicat la peste 27 de milioane de lire sterline.

În ultimele secole, Grosvenor Square a fost cea mai faimoasă adresă din Londra, iar locația a înregistrat un nou val de investiții în adaptarea imobilelor cu valoare istorică la cerințele celor mai influenți cumpărători din lume.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply