Statistică: Volum în creștere al lucrărilor de construcții

Ovidiu Posirca

, Real News

Volumul lucrărilor de construcții s-a majorat ca serie brută, cu 17,3%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 19,2%, în primele opt luni din 2020 față de perioada similară a anului trecut, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

Față de luna iulie 2020, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 1,9%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+5,2%), lucrările de construcţii noi (+1,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+1,3%).

Volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 12,3% în august față de perioada similară a anului trecut. Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri ale volumului lucrărilor de reparaţii capitale (+67,3%), al celor de întreţinere şi reparaţii curente (+26,7%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+1,2%).

În primele opt luni ale anului, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 17,3%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+51,7%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+44,3%) şi la construcţiile noi (+5,6%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 19,2%, creştere reflectată în volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+50,5%), al lucrărilor de reparaţii capitale (+47,5%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+7,4%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate punctează creșterea volumului construcţiilor inginereşti (+25,8%), clădirilor rezidenţiale (+18,1%) şi al clădirilor nerezidenţiale (+12,7%).

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply