Tranzacție: SIF Banat-Crișana cumpără platforma IMGB

Societatea de Investiții Financiare (SIF) Banat-Crișana a anunțat achiziția companiei Doosan IMGB care controlează platforma industriala IMGB din partea de sud a orașului.

În urma tranzacției, SIF-ul va intra în proprietatea unui teren cu suprafața de 540.000 de metri pătrați.

Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea acordului Consiliului Concurenței, în conformitate cu legislația aplicabilă, susține SIF Banat-Crișan într-o notă transmisă Bursei de Valori București.

SIF Banat-Crișana a fost asistată în achiziție de către firma de avocatură Biriș Goran SPARL și compania de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate.

Aceasta este cea mai mare suprafață de teren tranzacționată în ultimul deceniu în România, exceptând sectorul agricol, potrivit consultanților Crosspoint Real Estate.

Doosan IMGB a închis platforma industrială din Capitală la finalul anului trecut din cauza scăderii afacerilor. Doosan este un grup sud-coreean specializat în producția de componente pentru industria extractivă, navală, siderurgică și energetică.

În această primăvară, SIF Banat-Crișana a mai cumpărat un teren al fostei fabrici Helitube cu o suprafață de aproape 9 hectare. Tranzacția s-a derulat în contul unei creanțe de aproximativ 44 de milioane de euro pe care firma de investiții trebuia să o recupereze de la SIFI BH Retail.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply