Investitorii români, tranzacții imobiliare medii de 7,5 milioane de euro în T1

Sectorul imobiliar comercial din România a înregistrat tranzacții evaluate la 120,9 milioane de euro în primele trei luni din 2020, din care 85% au fost achiziții de birouri și spații industriale, potrivit unui raport al firmei de consultanță imobiliară CBRE.

Investitorii români au rămas activi în piața de investiții, iar tranzacția medie de achiziție pentru capitalul local s-a ridicat la 7,5 milioane de euro. Românii au generat 19% din totalul tranzacțiilor în primul trimestru al anului, conform datelor CBRE.

„În continuare, deși mai multe tranzacții aflate în derulare ar putea fi întârziate, estimăm că sectorul birourilor rămâne cel mai activ, însă surprize plăcute ar putea veni și din piața spațiilor industriale, unde observăm un apetit ridicat”, a declarat Gijs Klomp, head of investment properties, CBRE România.

În primul trimestru, cea mai mare tranzacție în segmentul birourilor a fost achiziția de către Globalworth a 50% din acțiunile proiectului Renault Bucharest Connected din vestul Bucureștiului.

În sectorul industrial, cea mai mare tranzacție la început de an a fost achiziția Equest Logistic Park de către CTP pentru suma de 30 de milioane de euro.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply