Zona Bucureștii Noi – viitorul campion al noilor cartiere rezidențiale

Catalin Socol

, Real Market

Pe lângă numeroasele ansambluri rezidențiale în construcție, în efervescența pieței imobiliare bucureștene apar, constant, noi proiecte. Anul acesta a fost marcat, pe de o parte, de achiziții de terenuri importante, iar pe de altă parte, de anunțuri de lansare a unor proiecte de mari dimensiuni. Cea mai efervescentă este partea de nord, cu zonele Expoziției, Jandarmeriei și Bucureștii Noi.

Aceste zone vor avea, în curând, un număr ridicat de proiecte rezidențiale și se vor contura ca noi cartiere rezidențiale, pentru a absorbi necesarul creat de centrele de birouri în plină dezvoltare. Accesul la mijloacele de transport reprezintă, bineînțeles, un factor esențial în decizia cumpărătorilor, iar viitoarea linie de metrou ce va lega orașul de Aeroportul Otopeni a crescut, cu atât mai mult, potențialul de dezvoltare al acestor zone.

Printre marii dezvoltatori care s-au concentrat în această zonă se numără grupul Țiriac Imobiliare, compania belgiană de dezvoltare Speedwell și divizia imobiliară a grupului IKEA. Suedezii de la Vastint urmează să ridice în zona Bucureștii Noi un proiect mamut, ce va deveni un minioraș.

Unul dintre proiectele anunțate, The Ivy, noul ansamblu rezidențial al celor de la Speedwell, se pregătește de lansare, în prima parte a anului următor. Acesta este construit pe un lot de teren de peste 50.000 de metri pătrați, va avea o suprafață desfășurată totală de aproximativ 95.000 de metri pătrați și va cuprinde aproape 800 de apartamente.

Dezvoltatorul belgian nu se rezumă doar la piața bucureșteană și a achiziționat în vară cea mai veche fabrică de pălării din țara noastră, la Timișoara, unde pregătește proiectul rezidențial Paltim.

În apropiere de Casa Presei, grupul israelian care dezvoltă Floreasca Residence a achiziționat recent un teren, pe care urmează să construiască un proiect nou, de dimensiuni medii. De asemenea, proiectul rezidențial David Residence a început construcția, conținând apartamente de două, trei și patru camere, cu prețuri începând de la 125.000 de euro, fără TVA. Pe Șoseaua Străulești, în apropiere de intersecția cu Bulevardul Ion Ionescu de la Brad, a început să prindă contur și proiectul Sunset Apartments, ce va fi lansat, cel mai probabil, la finalul acestui an, de către compania de consultanță și vânzări Imoteca.

Tot pentru zona de nord, dezvoltatorul imobiliar One United Properties va construi, pe strada Barbu Văcărescu, nr. 164E, pe un teren de peste 8.000 de metri pătrați, proiectul mixt One Verdi Park, continuând direcția companiei în realizarea de proiecte ce includ componenta de rezidențial, office și de retail. One Verdi Park va cuprinde două clădiri, cu regim de înălțime 3S+P+20E, ce vor fi conectate printr-un corp de legătură cu regim de înălțime 3S+P+1E. Totodată, prin divizia NEO, dezvoltatorul român a achiziționat un alt teren, în apropiere de One Herăstrău Towers, unde pregătește un nou proiect.

În zona parcului Herăstrău, dezvoltatori importanți au început sau continuă dezvoltarea de proiecte rezidențiale. Forte Partners a avansat rapid cu construcția fazei a doua din Aviației Park, iar spaniolii de la Gran Via Real Estate își continuă expansiunea cu Aviației Apartments.

De asemenea, în zonă s-a mai lansat un proiect, Atlas Residence Aviației, care a început vânzările în luna august și cuprinde un mix de apartamente de două, trei și patru camere, cu prețuri pornind de la 104.000 de euro, fără TVA. Prima fază a proiectului include un imobil rezidențial cu opt etaje și 105 apartamente. La doar câteva minute distanță, compania de consultanță și vânzări The Concept a început vânzarea pentru Herăstrău ParkView, situat în imediata vecinătate a parcului Herăstrău, care va avea 72 de apartamente, cu o structură pe șase niveluri. La jumătatea lunii octombrie, proiectul rezidențial avea, deja, zona de subsoluri finalizată.

Aceeași companie The Concept a lansat, la sfârșitul verii, un alt proiect rezidențial, în zona Bulevardului Ferdinand. Veris Residence este un proiect de dimensiuni medii, cu 66 de apartamente de tip studio, cu două și trei camere, dispus pe opt niveluri, dintre care unul subteran pentru parcări, și cu prețuri începând de la 68.000 de euro, fără TVA. Tot într-o zonă semicentrală, RoKa Residence, construit în apropiere de stația de metrou Timpuri Noi, a început vânzarea locuințelor, iar prețurile pornesc de la aproximativ 65.000 de euro, fără TVA, pentru un apartament de tip studio, putând depăși chiar 400.000 de euro, fără TVA, pentru un apartament de tip penthouse.

În zona de est a orașului, Lebăda Lake Residence a început vânzarea, în luna octombrie, pentru prima fază de construcție a proiectului. Dezvoltat pe un teren de peste 40.000 de metri pătrați, acesta va include zece imobile rezidenţiale, cu aproximativ 600 de apartamente şi spaţii comerciale, zone verzi şi de recreere, cât şi o zonă de promenadă pe malul lacului Pantelimon. Prima fază de construcție a proiectului Lebăda Residence va cuprinde cinci imobile situate pe malul lacului, ce vor avea, în total, aproximativ 300 de unități locative. Prețul unei locuințe pornește de la circa 30.000 de euro, fără TVA, și poate ajunge până la 300.000 de euro, fără TVA, pentru apartamentele de tip penthouse.

Și alte proiecte rezidențiale au anunțat începerea următoarelor faze de construcție, cum sunt Gran Via Park sau Timișoara 58 Apartments. Ambele sunt dezvoltate de către Gran Via Real Estate și se apropie de finalizarea lucrărilor. Compania imobiliară Imoteca, agentul de vânzare al celor două proiecte menționate, a anunțat recent lansarea unui alt ansamblu rezidențial de mari dimensiuni, în zona Pallady, denumit Estoria City, ce va începe construcția în prima jumătate a anului viitor.

Pe lângă proiectele rezidențiale de amploare, Bucureștiul este presărat și cu proiecte de tip boutique, care se adresează unei alte categorii de clienți, ce își doresc mai multă intimitate. Aceste tipuri de imobile sunt predominante în zonele centrale și semicentrale, unde suprafața restrânsă a terenurilor disponibile nu permite dezvoltarea unor proiecte mai mari. 

Articol publicat inițial în Real Estate Magazine, Nr.30/Special Edition 2019

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply