Vânzările de locuințe în Marea Britanie, creștere la începutul anului

Ovidiu Posirca

, Real Market

Vânzările de proprietăți rezidențiale din Marea Britanie au înregistrat un avans ușor la începutul anului, crescând cu 0,8% între decembrie 2018 și ianuarie 2019, potrivit datelor oficiale.

În total au fost vândute 101.170 de proprietăți, în creștere cu 1,3% față de luna similară din 2018, potrivit cifrelor HMRC. Creșterea anualizată a fost de 0,9%.

În schimb, proprietățile non-rezidențiale au înregistrat o creștere a vânzărilor de 0,2% între decembrie 2018 și ianuarie 2019. Avansul față de ianuarie 2018 a fost de 2,4%, în timp ce rata anualizată a creșterii a fost de 3%.

Datele cele mai recente dovedesc faptul că în ciuda discuțiilor privind efectul Brexit, piața rezidențială este destul de stabilă, potrivit lui Mike Scott, analist șef al proprietăților în cadrul agenției online Yopa.

”Acest nivel de activitate este consistent cu o piață stabilă, care nici înregistrează o creștere rapidă și nici nu se prăbușește, astfel încât prețurile caselor ar trebuie să crească ușor în timpul anului, aproximativ în același ritm cu creșterile salariale”, a adăugat Scott.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply