Peste jumătate din britanicii sub 35 de ani stau cu părinții în casă

Mai mult de jumătate din persoanele sub 35 de ani din Marea Britanie locuiesc cu părinții pe fondul prețurilor ridicate de pe piața imobiliară din țară, care negociază în prezent ieșirea din Uniunea Europeană.

Potrivit unei cercetări realizate către Trussle, un broker de credite ipotecare, circa 58% dintre persoanele cu vârste între 18 și 34 de ani stau în casa părinților. În Londra, acest procent urcă la 74%. Motivul principal îl reprezintă eforturile acestora de a strange un avans pentru achiziția propriei locuințe.

În partea de Nord-Est a Angliei, ponderea celor care stau cu părinții este de 81%. În Yorkshire și Humber, doar 22% din cei sub 35 de ani mai locuiesc cu părinții.

Jumătate din cei care locuiesc cu părinții spun că astfel pot strange bani pentru a-și cumpăra o casă, iar 36% dintre ei recunosc faptul că nu-și pot permite să locuiască singuri. Cercetarea mai relevă că 59% dintre respondenți consider că economisirea de bani pentru casă le creează un fel de anxietate.

În schimb, circa 48% dintre părinții incluși în cercetare spun că acceptă în casă copii lor adulți pentru a strange bani mai ușor pentru un avans în loc să cheltuie bani pe chirie.

”Faptul că atât de mulți tineri nu-și permit să se mute din casa părinți de teamă că nu vor reuși să-și achiziționeze o locuință este alarmant”, a spus Ishaan Malhi, CEO al Trussle. Aceasta adaugă faptul că industria imobiliară ar trebui să-i sprijine pe tineri în procesul obținerii unui credit ipotecar.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply