CPI Property Group deține 29,4% din Globalworth – achiziția de noi acțiuni, exclusă în prezent

CPI Property Group (CPIPG) a anunțat că ”nu intenționează să cumpere noi acțiuni ale Globalworth” în condițiile în care investitorul ceh a ajuns la o cotă de deținere de 29,4% din acțiunile companiei imobiliare active pe piețele din România și Polonia.

Grupul a subliniat că a devenit cel mai mare acționar al Globalworth, dar încă se află sub cota de deținere de 30% care i-ar permite să inițieze preluarea companiei.

„Împărtășim credința că proiectele de birouri de calitate din marile orașe din regiunea CEE vor continua să aibă o performanță bună”, a spus Martin Nemecek, CEO al CPIPG.

CPIPG a obținut și dreptul de a nominaliza membri în consiliul de administrație și alte comitete ale Globalworth după a ce preluat Zakiono Enterprises Limited de la Ioannis Papalekas la finalul lunii ianuarie 2020.

Grupul ceh are un portofoliu de birouri extins în Berlin, Praga și Varșovia, în timp ce Globalworth este cel mai mare proprietar de birouri din România, investind în prezent și în sectorul de spații industriale și logistice. Globalworth este și cel mai mare investitor în birouri pe piața din Polonia.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply