Stocul comercial imobiliar din România, peste 12 milioane mp

Stocul cumulat de proprietăți comerciale din România a depășit pragul de 12 milioane de metri pătrați, reflectând o activitate de dezvoltare intensă în piață.

În 2019, volumul livrărilor de birouri, centre comerciale și parcuri logistice a depășit 1 milion mp anul trecut. Cele mai dinamice segmentele au fost cele de birouri și spații logistice, arată datele firmei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

În acest an, agenția estimează că în sectoarele office și industrial să se înregistreze o ușoară scădere a livrărilor, în schimb dezvoltatorii de centre comerciale ar putea deschide proiecte noi și extinderi ale unor centre existente cu o suprafață cumulată de circa 235.000 de metri pătrați, în creștere cu aproape 50% faţă de anul precedent.

„Piața locală continuă să prezinte oportunități de investiții pe toate segmentele, beneficiind de prezenţă în rândul chiriașilor a unora dintre cele mai mari companii din lume”, spune Oana Iliescu, managing director C&W Echinox.

Bucureştiul a dominat piața, având o cotă de peste 52% din spaţiile nou livrate, următoarele piețe fiind Timișoara (11%), Sibiu (8%) și Cluj-Napoca (7%). Capitala are un stoc imobiliar comercial de circa 6 milioane de mp.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply