Case cu 1 euro, la vânzare în orășele din Sicilia. Ce-i așteaptă pe cumpărători?

Ovidiu Posirca

, Real Market

În orașul Sambuca din Sicilia au fost la vânzare 16 case abandonate la prețul de 1 euro fiecare, în condițiile în care autoritățile locale caută soluții pentru a stopa depopularea zonei.

În câteva săptămâni, primăria a primit peste 100.000 de cereri pentru informații suplimentare, majoritatea din Statele Unite ale Americii, potrivit Wall Street Journal. Prețul mediu obținut la licitație a fost de câteva mii de euro.

Un cumpărător din SUA a plătit cel mai mare preț, de 25.000 de euro, pentru o proprietate. Un american care a plătit circa 10.000 de euro pentru o casă abandonată va mai investi până la 60.000 de euro pentru amenajarea imobilului.

”Acum Sambucca renaște”, spune primarul Leonardo Ciaccio.

Acesta nu este un caz singular. Portalul www.casea1euro.it relevă că sunt 16 orașe în Italia, majoritatea în zonele sărace din sud, unde casele abandonate pot fi cumpărate cu prețuri care pornesc de la 1 euro.

În zona Emilia Romagna, statul acordă până la 30.000 de euro cuplurilor tinere care cumpără sau renovează o casă în comunitatea din Munții Apenini. Companiile care aleg să investească în această zonă primesc numeroase scutiri de impozite.

În regiunea Molise, statul oferă un ajutor de 700 de euro timp de 3 ani pentru orice persoană care se mută în unul din satele depopulate. Beneficiarii acestui sprijin trebuie să deschidă o afacere sau să renoveze o proprietate.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply