Ravon (CBRE Romania): În București mai este loc pentru un mall mare

Ovidiu Posirca

, Real News

În București ar mai fi loc pentru cel puțin un centru comercial mare, sugerează Carmen Ravon, head of advisory&transaction services, retail agency la firma de consultanță imobiliară CBRE România.

Bucureștiul avea o densitate de spații de retial de 638 de metri pătrați la 1.000 de locuitori la finalul anului, conform datelor C&W Echinox. În total, în Capitală existau 10 parcuri de retail și șase galerii comerciale.

”În București mai avem loc cel puțin pentru un mall mare, aș zice chiar două”, a declarat Ravon în cadrul Real Estate & Construction Forum, organizat de Business Mark. În prezent, cel mai mare centru comercial din București este AFI Cotroceni cu o suprafață totală de 90.000 de metri pătrați.

”Vedem mall-uri din ce în ce mai mari, spații de retail din ce în ce mai mari – există o discuție între proprietari și chiriași de a include componenta online (pick-up point)”, a spus Ravon.

Ravon a subliniat că există cerere pentru noi spații de retail în orașe regionale precum Cluj-Napoca, Timișoara sau Iași.

Vorbind despre avansul comerțului online, ea a precizat că vânzările online au ajuns la o cotă de 8% în sectorul retail, procent dublu față de 2016. Ea a subliniat că în continuare, proprietarii de centre comerciale vor căuta să extindă componenta de experiență de shopping și divertisment pentru a menține traficul în magazine.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply