Tranzacție: Clădirea de birouri America House s-a vândut către Morgan Stanley, David Hay

Ovidiu Posirca

, Real News

Fondul de investiții imobiliare AEW, parte din grupul francez Natixis, a vândut clădirea de birouri America House, situată în Piața Victoriei, la mai bine de 12 ani după ce cumpărase proiectul din București.

Cumpărătorii clădirii sunt Morgan Stanley Real Estate Investing, divizia de investiţii imobiliare private a grupului american Morgan Stanley, și David Hay, fostul CEO al AFI Europe România. Hay a reprezentat un grup de investitori israelieni în această tranzacție.

Totodată, AEW a vândut și Promenada Mall Târgu Mureș către Indotek, un grup de companii de administrare a investițiilor deținut de acționari americani și unguri.

AEW a devenit proprietarul America House în 2007, achiziționând clădirea de birouri GTC. Ulterior a cumpărat Promenada Mall Târgu Mureș de la Belrom.

Clădirea America House are o suprafață închiriabilă totală de aproximativ 28.000 de metri pătrați, din care 4.000 mp sunt spații de retail.

Promenada Mall Târgu Mureș are o suprafață închiriabilă de aproximativ 50.000 mp, cu peste 80 de magazine, 8 săli de cinema și alte facilități pentru divertisment.

AEW a fost asistat de firma de avocatură Clifford Chance Badea, firma de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, care a gestionat procesul de vânzare a America House și consultanții de la JLL, care au coordonat vânzarea Promenada Mall Târgu Mureș.

Cele două tranzacții s-au derulat simultan, iar valoarea acestora nu a fost făcută publică.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA