Bancherii americani de la Morgan Stanley, interes pentru birourile din București

Ovidiu Posirca

, Real News

Divizia de imobiliare a gigantului american Morgan Stanley ar analiza proiecte de birouri situate în București.

Bancherii ar explora în prezent proiectul de birouri Hermes Business Campus din București, potrivit unor surse citate de ZF.ro. Totodată, americanii continuă discuțiile și pentru clădirea de birouri America House din Piața Victoriei.

Proiectul Hermes Business Campus, localizat în zona Pipera, are o suprafață închiriabilă totală de 75.000 de metri pătrați, fiind dezvoltat de către belgienii de la Atenor. Proiectul compus din trei clădiri este închiriat în întregime, conform unui raport al companiei din al treilea trimestru al anului 2018.

Atenor mai are în plan dezvoltarea de două noi proiecte de birouri în Capitală. Compania se află în faza obținerii autorizațiilor pentru Dacia One, un proiect de birouri cu o suprafață planificată de 15.800 mp. Totodată, belgienii intenționează să demareze în primul trimestru din 2019 lucrările de construcție la @Expo, un proiect de birouri din zona Expoziției cu o suprafață totală închiriabilă de 46.900 mp.

Proprietățile Atenor din București reprezentau 17% din portofoliul companiei în cel de-al treilea trimestru din 2018.

Divizia de imobiliare a Morgan Stanely controlează active cu o valoare totală de 39 de miliarde de dolari. Peste 70% din portofoliu se află în zona Americii, iar 20% în Europa. Piețele din Asia reprezintă 8% din valorea activelor, potrivit datelor companiei.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply