BCR lansează o platforma digitală pentru credite ipotecare

Ovidiu Posirca

, Real News

BCR, banca deținută de către grupul austriac Erste, a lansat o platformă digitală care eficientizează procesul de achiziție a unei locuințe cu credit bancar.

Aplicația dezvoltată în parteneriat cu QUALITANCE permite încărcarea online a documentelor necesare pentru tranzacția imobiliară. Banca susține că durata întregului proces poate fi redusă cu cel puțin 50% față de prezent.

”Este încă un pas important pe care BCR îl inițiază în piața bancară din România. Un pas care face parte din strategia de Open Banking și urmărește dezvoltarea unor parteneriate în beneficiul clienților noștri”, a spus Dana Dima, vicepreședinte Retail & Private Banking BCR.

Platforma Casa Mea a fost lansată în luna mai și până în prezent peste 600 de persoane au obținut un credit imobiliar prin acest canal. Banca a început să dezvolte aplicația în luna noiembrie 2018 și are în plan adăugarea de noi opțiuni.

Printre documentele care pot fi încărcate în platformă se numără actele de proprietate, extrasul de carte funciară sau antecontractul. Cumpărătorul poate colabora în cadrul aplicației cu alți actori implicați în tranzacție precum notarul, brokerul sau proprietarul imobilului.

Aplicația poate fi folosită pentru produsele de creditare ale BCR, nefiind încă eligibile împrumuturile acordate prin programul guvernamental ”Prima casă”.

BCR are o rețea de 21 de centre de afaceri și 22 de birouri mobile dedicate companiilor, 482 de unități bancare, 2.000 de bancomate și 16.750 POS-uri

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply