Tranzacție: LafargeHolcim cumpără producătorul de prefabricate Somaco

Ovidiu Posirca

, Real News

Producătorul de ciment LafargeHolcim a anunțat că va cumpăra producătorul de prefabricate Somaco de la fondul suedez Oresa.

Somaco operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuş, Timişoara, Târgovişte, Buzău, şi Roman, precum şi o fabrică destinată producţiei de BCA (beton celular autoclavizat) în Adjud. În anul 2018, a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de aproximativ 56 de milioane de euro și aproximativ 750 de angajați.

“Oresa ne-a facilitat accesul la finanţare pentru investiţii în tehnologie şi în oameni, precum şi accesul la expertiza de business specifică industriei. Intrarea Somaco în grupul LafargeHolcim este o oportunitate extraordinară pentru echipă, pentru accelerarea dezvoltării business-ului Somaco şi lansarea unor produse şi soluţii prefabricate inovatoare în România”, a adăugat Sorin Miron, CEO Somaco.

Tranzacţia este supusă aprobării autorităţilor de reglementare şi este estimată să se încheie în ultimul trimestru al acestui an.

Holcim are două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare, 15 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda şi Roman. Compania are aproximativ 800 angajaţi în România.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply