Volumul lucrărilor de construcții în rezidențial, creștere puternică de 38,5% până în februarie 2019

Ovidiu Posirca

, Real News

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 10,6%, respectiv cu 3,2%, potrivit Institului Național de Statistică.

În februarie 2019 comparabil cu februarie 2018, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 3,2%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 17,5% şi la lucrările de construcţii noi cu 12,4%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 14,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 34,2% şi la clădirile nerezidenţiale cu 19,3%. Volumul lucrărilor de construcţii la construcţiile inginereşti a scăzut cu 13,2%, potrivit INS.

ins - Volumul lucrărilor de construcții în rezidențial, creștere puternică de 38,5% până în februarie 2019

În luna februarie 2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 42,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,8%.

Potrivit biroului de statistică european, Eurostat, lucrările de construcții din România au avut o creștere de 9,8% față de luna ianuarie, a doua cea mai bună evoluție la nivelul UE. Cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții, de 11,9%, a fost în Slovenia. 

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply