Fulga Dinu (IMMOFINANZ): În ultimele 12 luni am încheiat 20 de tranzacții

Ovidiu Posirca

, Real News

Fulga Dinu, country manager operations, IMMOFINANZ România a declarat că în ultimele 12 luni compania a încheiat 20 de tranzacții pe piața locală, ca parte din strategia de vânzare a activelor care nu fac parte din portofoliul de bază (birouri și spații comerciale).

Dinu a precizat că doar 15% din investitorii implicați în tranzacții au fos străini, iar restul au fost cumpărători români.

De exemplu, la finalul anului trecut, IMMOFINANZ a finalizat vânzarea unui teren de 53.000 de metri pătrați din Capitală către One United Properties.

IMMOFINANZ are un portofoliu evaluat la peste 800 de milioane de euro în România. Volumul total de active fixe în valoare de 619,5 millione EUR se împarte în 9 clădiri de birouri (13,8% din portofoliul total de birouri) și 6 proprietăți de retail (22,0% din portofoliul total de retail).

”Cererea pentru spații de birouri va continua să existe”, a spus Dinu în cadrul SEE Property Forum. Întrebată în ce ar investi în perioada următoare pe piața locală, executivul a precizat că ar miza pe sectoarele de retail și birouri, care reprezintă și zonele pe care se concentrează IMMOFINANZ la nivel de grup.

Rata de ocupare pentru spațiile controlate de IMMOFINANZ în România a atins 94,4% la finalul anului trecut, în timp ce la nivel de grup acest indicator a ajuns la nivelul record de 96%.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply