Immofinanz a primit undă verde de la Consiliul Concurenței: Poate prelua S Immo AG

Ovidiu Posirca

, Real Market

Consiliul Concurenței a anunțat aprobarea tranzacției prin care Immofinanz AG va prelua S Immo AG.

Ca parte din tranzacție, Immofinanz a preluat și cinci companii deținute de S Immo AG la nivel local: Societate Dezvoltare Comercial Sudului (SDCS) SRL, Victoriei Business Plazza SRL, Dual Construct Invest SRL, Roter Investitii Imobiliare SRL şi CII Central Investments Imobiliare SRL.

”Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea nu pune problema unei afectări semnificative a concurenţei, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante sau pe segmente ale acestora”, arată instituția.

Autoritatea de concurență subliniază că Immofinanz este listată pe Bursa de Valori din Viena şi pe cea din Varşovia, care activează pe piața imobiliară, concentrându-şi activitatea pe sectorul de retail (de exemplu proprietăţi imobiliare cu destinaţie comercială din cadrul marilor centre comerciale) şi pe cel al birourilor (proprietăţi imobiliare cu destinaţie birouri). În afară de România, Immofinanz AG este prezentă şi pe alte piețe, precum cele din Austria, Germania, Polonia, Cehia, Slovacia și Ungaria.

S Immo AG este o societate austriacă pe acțiuni, listată pe Bursa de Valori din Viena, care activează pe piața imobiliară din Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România şi
Croația. În România, S Immo deţine clădirea de birouri Sun Offices, centrul comercial Sun Plaza şi hotelul Novotel, toate situate în București.

Portofoliul de proprietăți al Immofinanz valora 4,3 miliarde de euro la sfârșitul lunii iunie, compania controlând spații cu suprafață închiriabilă totală de 1,9 milioane de metri pătrați.

În România, portofoliul Immofinanz se ridică la aproape 823 de milioane de euro, acoperind 343.200 de mp. Compania are nouă clădiri de birouri și șase proprietăți în segmentul de retail, potrivit unei prezentări încărcate pe website-ul oficial. Printre acestea se numără complexul de birouri myhive S-Park și centrul comercial VIVO! Constanța.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply