Tranzacțiile cu birouri din București, volum de 500 de milioane de euro în 2018

Ovidiu Posirca

, Real Market

Valoarea tranzacțiilor cu proiecte de birouri încheiate în București a ajuns la 500 de milioane de euro în 2018, fiind achiziționate 20 de imobile cu o suprafață închiriabilă totală de 220.000 metri pătrați.

La nivel național, valoarea tranzacțiilor a fost de 531 de milioane de euro, fiind vândute clădiri de birouri și în afara Capitalei în orașe precum Cluj-Napoca și Timișoara, potrivit unui raport al companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Cinci din cele mai mari șapte tranzacții au vizat clădiri de birouri din București: The Bridge (două clădiri), Oregon Park (două clădiri), The Landmark (trei clădiri), Campus 6.1 și Crystal Tower.

„Ne așteptăm ca valul de investitori noi pe piața locală să continue și în 2019, aceștia urmând să fie atrași de randamentele mai ridicate care pot fi obținute în România, comparativ cu alte piețe din Europa Centrala și de Est. În acest context, ne așteptăm ca randamentele investiționale pentru clădirile de birouri și parcurile logistice prime să scadă cu 25 – 50 de puncte procentuale, atât ca urmare a unui număr mai mare de active de calitate disponibile spre vânzare, cât și a unei competiții mai ridicate între investitori pentru cele mai bune proprietăți”, spune Tim Wilkinson, Partener, Capital Markets, Cushman & Wakefield Echinox.

În 2018, piața de investiții imobiliare a ajuns la 957 de milioane de euro. După segmentul de birouri, cele mai multe investiții au mers către Retail (cotă de piață de 33%) și Industrial (cotă de piață de 9%).

La nivelul Europei Centrale și de Est, valoarea tranzacțiilor cu proprietăți a atins 13 miliarde de euro.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply