Studiu: Australia, cea mai sigură piață pentru investiții imobiliare

Australia este cea mai sigură piață pentru investiții în imobiliare, iar pe următoarele poziției se află Statele Unite ale Americii și Olanda.Cea mai riscantă piață este Venezuela, potrivit unei noi cercetări.

Analiza care acoperă 52 de țări provine din raportul de piață al Scope Investor Services. Germania este a patra cea mai sigură țară pentru investitorii în imobiliare, se mai arată în raport.

Alături de Venezuela, în topul celor mai riscante piețe pentru imobiliare se mai află Argentina, Rusia, India, Brazilia și Turcia.

”După nouă ani de venituri în creștere și cu două cifre, investitorii din imobiliare trebuie să se confrunte cu provocarea unei corecții de piață, dacă nu chiar recesiune, pentru o perioadă de 18, dacă nu chiar 24 de luni”, spune Wolfgang Kubatzki, managing director la Scope Investor Services.

Acesta punctează că investitorii ar trebui să aibă o privire de ansamblu și să nu se uite doar la riscul de țară. Londra, Tokio, Shanghai, Singapore și Paris sunt în top 20 de orașe în funcție de volumul pieței.

Raportul menționează că pe termen scurt, piețele imobiliare au cerere robustă datorită competiției mari pe piața muncii, a veniturilor în creștere, dar și datorită creșterii populației în multe piețe.

”Investitorii trebuie să evalueze și în ce etapă de ciclu imobiliar se află piețele individuale, caracterizate de tendințe locale privind creșterea chiriei și ratele de neocupare. Când vorbim de birouri, orașe într-o fază de început a ciclului precum Seul și Varșovia sau într-o fază avansată precum Londra și Shanghai ar putea oferi investitorilor oportunități de a securiza creșterea viitoare din veniturile pentru chirii în ciuda estimărilor privind tedința de scădere a pieței”, a mai spus Manfred Binsfeld, director al Scope Investor Services.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply