Agenție: Nordul Bucureștiului, un viitor pol logistic – ce livrări se așteaptă anul viitor

Ovidiu Posirca

, Real Market

Zone din nordul Bucureștiului precum Ștefăneștii de Jos și Chitila au potențialul de a forma un nou pol logistic, aici urmând să fie livrate spații ce acoperă peste 180.000 de metri pătrați, potrivit experților firmei de consultanță imobiliară Colliers International.

Principalul motor pentru dezvoltare va fi cererea venită din segmentul de e-commmerce.

„Nordul Capitalei se diferențiază de zona de vest prin forță de muncă atrăgătoare din punct de vedere costuri și disponibilitate. În plus, punctele de livrare a mărfurilor se află mai aproape de nord decât de vest”, arată Laurențiu Duică, director al departamentului de industrial în cadrul Colliers International.

La nivelul pieței, în primul semestru din 2018 au fost livrați 330.000 mp de spații de depozitare moderne (excluzând spațiile dezvoltate direct de către potențiali chiriași). Livrările din București au fost înregistrate cu precădere în zonele de vest și nord, însumând peste 110.000 mp, Timișoara a adăugat 38.000 mp, iar Pitești și Ploiești, câte 20.000 mp fiecare.

Colliers estimează că stocul de spații de depozitare va depăși pragul de 4 milioane de mp până la finalul anului. În pofida avansului, România rămne în continuare printre piețele cele mai mici din regiune din perspectiva spațiilor de depozitare, existând în continuare potențial de creștere în țară.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply