Tranzacție pe piața materialelor de construcție: Grupul Leier cumpără Brikston

Fondul de investiții CEECAT Capital a vândut producătorul de cărămizi și blocuri ceramice Brikston către către grupul austriac Leier, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din Europa Centrală și de Est. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.

Compania ieșeană Brikston a depășit 20 de milioane de euro cifra de afaceri având operațiuni în România și o dezvoltare rapidă a exporturilor în Republica Moldova și Ucraina. Cu un grad de utilizare a capacitații de producție de peste 90%, Brikston produce aproximativ 350.000 metri cubi de cărămizi și blocuri ceramice pe an.

Austriecii de la Leier au o cifră de afaceri de peste 200 milioane de euro. Grupul deține 40 de unități de producție situate în șapte țări: Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația și Ucraina.

”Urmărim să dezvoltăm prezența Leier în România prin investiții permanente, prin care să putem acoperi potențialul de dezvoltare din această țară”, a declarat Michael Leier CEO Leier.

Brikston are peste 210 angajați. CEECAT Capital achiziționase 85% din companie în 2014, iar ulterior și-a mărit deținerea la 98,3%.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply