Tendințe în construcție: Cum pot reduce casele modulare costurile

Ovidiu Posirca

, Real News

Existența unui stoc mai mare de case modulare ar putea ajuta cumpărătorii aflați la prima achiziție să economisească 1,3 miliarde de lire sterline anual, potrivit unei cercetări privind piața imobiliară din Marea Britanie.

Schimbarea modului în care noile case sunt construite ar putea reduce cu 20% costul de dezvoltare al imobilului, iar acest lucru s-ar putea reflecta în prețul mai mic plătit de cumpărători, potrivit furnizorului de case modulare Comfortable Living.

Prețul mediu de construcție al unei case în Marea Britanie este de 1.230 lire sterline. Astfel, un imobil de 67,8 metri pătrați ar costa 82.393 lire sterline în faza de construcție. Incluzând costurile adiționale, precum o taxă a constructorului de 10%, prețul final ajunge la 126.592 lire sterline.

”Casele modulare pot cel puțin să ofere o soluție realistă pentru a actuala criză din piața caselor. Desigur, precum procesul tradițional, costul total este relevant în legătură cu costul terenului, dar durata și costul construcției pot fi reduse în mod drastic prin intermediul procesului de construcție modulară”, spune Saadat Khan, director al companiei.

Acesta spune că firma poate ansambla casa în mai puțin de o săptămâna la propria fabrică, iar pe terenul proprietarului poate fi ridicată doar în jumătate de zi.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply