Creștere semnificativă a volumului lucrărilor de construcții

Ovidiu Posirca

, Real News

Volumul lucrărilor de construcții a crescut semnificativ în primele 11 luni din 2019 față de aceeași perioadă a anului anterior, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS).

Creșterea ca serie brută a fost de 27,6%, în timp ce avansul ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a fost de 23,6%.

Pe elemente de structură au avut loc creşteri la construcţiile noi (+32,1%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+26,7%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+1,2%). Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri ale volumului de lucrări de construcţii astfel: clădirile nerezidenţiale cu 45,5%, clădirile rezidenţiale cu 28,5% şi la lucrările de construcţii inginereşti cu 17,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 23,6%, creştere reflectată în volumul lucrărilor de construcţii noi cu 29%, lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente cu 18,5% şi al lucrărilor de reparaţii capitale cu 1,7%.

Față de luna precedentă, volumul lucrărilor de construcție s-a majorat cu 4,3% ca serie brută, în timp ce creșterea ca serie ajustată a fost de 0,1%, conform INS.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply