Nordis Management, parte din Nordis Group, intră în insolvență

Ovidiu Posirca

, Real News

Magistrații de la Tribunalul București au aprobat luni cererea de intrare în insolvență a companiei Nordis Management, iar administratorul judiciar provizoriu a fost desemnat CITR filiala București. 

Cererea de intrare în insolvență fusese depusă în luna aprilie de 80 de creditori, majoritatea persoane fizice, potrivit adevarul.ro.

Nordis Management este companie membră a Nordis Group, dezvoltator imobiliar cu 15 ani de experiență care în prezent s-a specializat pe segmentul de hotel & residence.

Grupul a precizat că „mare parte dintre solicitanți nu au dobândit calitatea de creditor îndreptățit să participe la procedura de solicitare a intrării în insolvență”. Grupul a adăugat că vizează continuarea operațiunilor în cadrul proiectelor din portofoliu.

Intrarea în insolvență a venit în aceeași zi în care platforma de investigații Recorder.ro a dezvăluit că Nordis a încasat avansuri pentru numeroase apartamente de la cumpărători, în schimbul unei promisiuni de vânzare.

Grupul Nordis anunța la începutul acestui an că a deschis Hotelul Nordis Mamaia, cu o capacitate de 712 unități de cazare, camere și apartamente cu 2 și 3 camere.

Hotelul Nordis Mamaia reprezintă o investiție majoră de circa 100 milioane euro, din totalul de 400 milioane euro, valoare estimată a întregului resort la momentul finalizării, potrivit lui Emanuel Poștoacă, fondator Nordis Group.

La mijlocul anului 2022, Nordis Group anunța că va investi 26,4 milioane de euro într-un ansamblu hotelier și rezidențial la Brașov. În acel moment, compania spunea că avea peste jumătate din unitățile din corpurile hoteliere precontractate. Grupul adăugase că se aștepta să finalizeze proiectul la finalul anului 2023 însă nu a mai revenit cu detalii privind evoluția dezvoltării în ultimele 12 luni.

Grupul susținea că vizează dezvoltarea propriei rețele hoteliere de 5 stele în România, în stațiunile montane și de pe litoral. Prin proiectele resort&residence, compania voia să atragă cumpărători care să obțină un venit anual din închirierea locuințelor din cadrul complexelor turistice.

În anul 2021, Emanuel Poștoacă sublinia că Nordis este cel mai mare dezvoltator de apartamente de vacanță din România. La acel moment, fondatorul spunea că finanțarea proiectelor nu se realizează din credite bancare și că „Suntem câțiva asociați și vrem să rămânem privați”.

Asociatul principal al Nordis Group este Vladimir Ciorbă, soțul deputatei social-democrate Laura Vicol. În urma apariției investigației de presă, Laura Vicol a decis să demisioneze din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, potrivit G4Media.ro.

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA