Nordis Group analizează vânzarea de obligațiuni

Dezvoltatorul imobiliar locala Nordis Group explorează varianta vânzării de obligațiuni, însă nu are în plan o listare pe Bursa de Valori din București.

Emanuel Poștoacă, fondatorul Nordis Group, a precizat că în acest moment finanțarea proiectelor nu se realizează din credite bancare.

„Suntem câțiva asociați și vrem să rămânem privați” El a adăugat că listarea la bursă sau atragerea unui equity partner ar fi proceduri „invazive” pentru companie.

„O emisiune de obligațiuni, dar nu mai devreme de anul viitor”, a răspuns Poștoacă, fiind întrebat despre o posibilă operațiune pe bursă.

Fondatorul Nordis Group nu a detaliat planurile de investiții, însă a subliniat că la modul general compania este interesată de piața din nordul București, dar și de proiecte de dezvoltare în stațiuni montane, litoral cu componente de wellness.

Poștoacă a subliniat că Nordis este cel mai mare dezvoltator de apartamente de vacanță din România. În Mamaia, compania va livra la finalul acestui an un proiect cu funcțiuni hoteliere și turistice. Fondatorul a precizat că investitorii vor putea achiziționa o cameră de hotel, pentru care Nordis asigură anual un randament de 7% din închiriere.

„Cineva trebuie să riște să țină hotelurile deschise mai mult timp. Vrem să dăm oportunitate oricui să vină în vizită în ianuarie sau februarie la Mamaia”, a spus executivul.

Complexul Nordis Mamaia va include 730 de camere de hotel și 670 de apartamente unde proprietarii vor avea opțiunea să achiziționeze servicii similare cu cele oferite la hotel. Întregul complex ca avea o suprafață construită de 80.000 de metri pătrați și va avea facilități precum o galerie comercială, zone de divertisment și o clinică medicală. Totodată, compania lucrează la un nou proiect rezidențial de lux în nordul Capitalei.

Vorbind despre provocările din piața imobiliară, Poștoacă a precizat că Nordis nu are probleme cu forța de muncă și s-a bazat pe muncitori din Republica Moldova care se integrează ușor în piața locală

În cadrul hotelului, compania va aduce din Venezuela angajați pentru zona de curățenie și bucătărie.

„Această pandemie a ajutat foarte mult sectorul imobiliar și segmentul hotelier de leisure”, a explicat Poștoacă. Acesta sugerează că fondurile care au inundat marile economii pe fond pandemic vor ajunge și în România, ceea ce va influența și volumul de investiții imobiliare.

În anii următori, Nordis are planul de a deveni primul operator hotelier leisure din România prezent în cele mai importante locații turistice, potrivit fondatorului.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA