Vânzările rezidențiale din București, avans de 19% în iulie 2024

Vânzările de locuințe din București au totalizat 4.521 de unități în luna iulie, în creștere cu 19% față de luna similară a anului trecut, potrivit unui raport al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Datele oficiale mai rată că după București, vânzări semnificative de locuințe au mai fost înregistrate în Cluj (898), Ilfov (895), Constanța (860), Brașov (827) și Timiș (825).

Dezvoltatorii imobiliari mizează pe o creștere a cererii pentru locuințe pe fondul începerii procesului de scădere a dobânzilor, ceea ce ar trebui să scadă costurile finanțărilor bancare pentru achiziții rezidențiale.

La nivel național, prețurile cerute pentru locuințe au crescut cu 11,7% în ultimele 12 luni până la 1.611 euro pe metru pătrat în luna iulie 2024, potrivit Indicelui Imobiliare.ro.

Printre factorii care determină creșterea prețurilor se numără costurile mai mari în faza de construcție și investițiile suplimentare în tehnologii pentru locuințe aliniate la standardul nZEB, care a devenit obligatoriu începând cu 2021.

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA