Saint-Gobain România finalizează o investiție de 50 de milioane de euro la Turda

Ovidiu Posirca

, Real News

Saint-Gobain România a anunțat finalizarea celei de-a doua linii de producție a plăcilor de gips-carton la Turda, în urma unei investiții de 50 de milioane de euro.

Linia de producție include o instalație de măcinare-calcinare, o linie de formare, uscare și stivuire a plăcilor, dezvoltările tehnice aferente acesteia ocupând o suprafață de aproximativ 14.000 mp.

La nivel de producție, eficiența energetică a fost o prioritate, noua linie având consumuri specifice de energie reduse, atât pentru calcinare, cât și pentru uscarea plăcilor.

„Această investiție de peste 50 milioane euro reflectă angajamentul nostru continuu către consolidarea prezenței Saint-Gobain în România. Noua linie, care funcționează în parametri optimi, reprezintă un pas major către îmbunătățirea semnificativă a eficienței producției și extinderea gamei noastre de produse pentru a servi mai bine o bază de clienți în continuă creștere, cu nevoi din ce în ce mai diverse”, a declarat Ovidiu Păscuțiu, CEO al Grupului Saint-Gobain în România.

Creșterea capacității fabricii contribuie la crearea a peste 100 noi locuri de muncă.

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA