ROCA Industry este listată pe Piața Reglementată a BVB, după doi ani de la debutul pe piața AeRO

Alex Moldovan

, Real News

ROCA Industry, primul holding de materiale de construcții din România, deținut majoritar de ROCA Investments și-a făcut debutul pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București sub simbolul bursier ROC1. ROCA Industry este prezentă pe piața de capital din ianuarie 2022, iar la momentul transferului avea o capitalizare de 234,7 milioane lei.

Valoarea companiei a crescut cu 23% din momentul listării inițiale pe piața AeRO, din ianuarie 2022.

„Am toată convingerea că, odată cu accederea ROCA Industry pe piața principală, bursa noastră va fi mai valoroasă și mai atractivă. Și când spun asta, nu mă refer doar la capitalizarea de 250 de milioane de lei, ci la tot ceea ce acest holding aduce cu el: viziunea și ambiția de a consolida și a excela într-o piață fragmentată, demonstrând că suntem un motor de creștere sustenabilă; un model de business inovator care armonizează capitalul privat cu piața de capital; și misiunea noastră de a perpetua și transforma afacerile antreprenoriale în adevărați campioni regionali”,  a declarat Rudi Vizental, CEO ROCA Investments. 

„Acesta este un pas istoric pentru ROCA Industry, pentru întreaga noastră echipă și credem că pentru întreg sectorul industrial românesc. Debutul pe Piața Reglementată a BVB marchează o etapă majoră în strategia noastră de consolidare a poziției de lider în industria materialelor de construcții din România și de dezvoltare a unor campioni regionali redutabili, competitivi pe piețele europene. Nu în ultimul rând, aceasta este o nouă promisiune respectată din partea holdingului nostru și suntem determinați să valorificăm noile oportunități ale pieței de capital pentru a accelera creșterea și pentru a aduce valoare acționarilor, investitorilor și partenerilor care ne sunt alături”, a declarat Ioan-Adrian Bindea, CEO ROCA Industry.

În ultimul an acțiunea ROC1 a fost în top 10 lichiditate pe piața AeRO și s-a aflat în top 5 în indicele BET-AeRO ca pondere. În cei doi ani de prezență pe piața AeRO investitorii au realizat peste 7.200 de tranzacții cu 5,48 milioane de acțiuni ROC1 în valoare totală de 52,7 milioane de lei. 

“Transferul ROCA Industry pe Piața Reglementată a bursei deschide sezonul listărilor din 2024, precum și noi oportunități de creștere pentru echipa ROCA prin accesul la o categorie nouă de investitori. Evoluția din ultimii doi ani a companiei a reprezentat un test al pieței de capital pe care ROCA Industry l-a trecut. Prezența de până acum pe piața de capital însumează tranzacții în valoare de peste 52,7 milioane lei cu acțiuni ROC1, compania fiind în ultimul an în top 10 lichiditate pe piața AeRO. Încurajăm echipa ROCA Industry, cât și pe alți emitenți, să folosească în beneficiul lor și al investitorilor mecanismele de finanțare pe care bursa le oferă”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA