ROCA Industry lansează primul raport de sustenabilitate

Alex Moldovan

, Real News

ROCA Industry își propune să valorifice anual prin reciclare 70% din deșeurile de producție și să reducă emisiile de carbon cu 20% până în 2030, dezvoltarea a minimum 4 produse fezabile pentru industria de green building, precum și atingerea altor obiective de sustenabilitate și guvernantă corporativă.

Primul holding românesc de companii de materiale de construcții anunță lansarea primului Raport de Sustenabilitate, anticipând Directiva Europeană aplicabilă începând cu anul financiar 2024, privind raportarea sustenabilității corporative (CSRD). Holdingul are în plan dezvoltarea de produse inovatoare în companiile din portofoliu prin implementarea de practici sustenabile, având în vedere trei direcții esențiale: economic, social și mediu, care să aducă plus valoare în comunitățile din care face parte.

Raportul colectează date calitative cât si cantitative din cadrul companilor, cu obiectivul de a sintetiza toate elementele încadrate în politicile de sustenabilitate. Datele vor functiona ca un nivel de referință, în continuare urmând ca performanțele anuale ale holdingului să fie măsurate pornind de la datele comunicate în cadrul primului raport.

Raportul setează astfel un set de standarde la nivelul industriei românești pentru măsurarea impactului și a performanțelor strategiilor de sustenabilitate aplicate pe termen scurt, mediu și lung, având în vedere cei 4 piloni specifici holdingului ROCA Industry: Business Sustenabil, Piață și Produse, Resurse-Energie și Climă, Oameni și Comunitate.

„Abordarea noastră de sustenabilitate nu se referă doar la activitatea de raportare, ci la o strategie complexă pe termen lung, pentru a putea genera într-adevăr competitivitate și performanță în industria românească. Pe fiecare pilon strategic ne-am propus obiective pe termen scurt, mediu și lung, iar atingerea acestora va însemna următorul nivel de dezvoltare pentru industria României.  În tot acest context, listarea ROCA Industry pe piața principală a Bursei va reprezenta o confirmare a tuturor principiilor după care funcționăm: performanță, autonomie, independență și competitivitate”, a declarat Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry.

Companiile din cadrul holdingului ROCA Industry sunt companii antreprenoriale românești în curs de transformare, cu fabrici și operațiuni în plin proces de automatizare, de eficientizare, de tranziție către structuri de guvernanță bine stabilite, către raportare și monitorizare financiară performantă.

La nivel combinat, în anul 2022, ROCA Industry a înregistrat cifră de afaceri în valoare totală de 366,7 mil. RON, în creștere cu 24,6% comparativ cu anul 2021. În același timp, dezvoltarea strategică a companiilor deținute de holdingul ROCA Industry se bazează pe sinergiile existente la nivel de grup, transfer de know-how, structuri solide de guvernanță, abordare circulară în ceea ce privește activitățile din lanțul producție, aprovizionare sau cele din piețele de desfacere.

În procesul de tranziție către o economie sustenabilă, alinierea companiilor din domeniul materialelor de construcții și industrii conexe joacă un rol esențial, datele disponibile la nivel european aratând că 37,5% din totalul deșeurilor generate provin din industria de construcții, demolări și întreținerea infrastructurii.

 

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA