Portofoliul de magazine al Leroy Merlin se extinde cu încă două magazine în zone cheie din București

Alex Moldovan

, Real News

Leroy Merlin a închiriat de la compania austriacă Supernova Group două spații de retail în București, în suprafață totală de 21.000 metri pătrați, tranzacții intermediate de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Cele două spații sunt localizate în cadrul proiectelor Supernova Lujerului și Supernova Pantelimon, și au 8.300 metri pătrați, respectiv 13.000 metri pătrați. Supernova Lujerului și Supernova Pantelimon fac parte din portofoliul de șase proprietăți Cora pe care Supernova Group l-a achiziționat în 2021 în urma unei tranzacții de tip sale and leaseback, care au fost sau urmează să fie modernizate și redenumite.

Bogdan Marcu, Partner Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox: ”Ne bucurăm că am putut asista Supernova Group în această tranzacție de închiriere complexă, încheiată într-un timp record. Cele două spații se află în poziții cheie, în unele dintre cele mai intens populate zone în București, și completează foarte bine atât portofoliul de magazine pe care Leroy Merlin îl deține în oraș, cât și mixul de chiriași pe care Supernova intenționează să-l ofere clienților prin remodelarea spațiilor din cele două galerii comerciale. Segmentul de DIY a fost unul dintre performerii pieței de retail în ultimii ani, dovedindu-și reziliența în condiții dificile, precum inflație ridicată, consum în scădere, dobânzi mari. Mai mult decât atât, credem că piața de DIY locală va continua să crească, ceea ce se va traduce în noi investiții.”

Supernova Group este o companie internațională care se concentrează pe dezvoltarea și managementul a proprietăților imobiliare comerciale din Austria, Slovenia, Croația, România și Slovacia. Portofoliul actual al grupului cuprinde peste 110 proprietăți cu o valoare brută de 2,2 miliarde de euro. Supernova Group a intrat pe piața din România în noiembrie 2020 prin preluarea centrului comercial Jupiter City din Pitești, care de atunci a fost rebranduit și complet renovat. În plus, Supernova Group a achiziționat încă șase centre comerciale în 2021, situate în București (trei locații), Constanța, Bacău și Drobeta Turnu

Leroy Merlin, al doilea jucător de pe piața de bricolaj din România după cifra de afaceri raportată în 2022, mai deține patru magazine în București, ultimul fiind deschis în 2020. La nivel național, grupul este prezent în 15 orașe, având 21 de magazine, în care lucrează aproximativ 3.000 de angajați.

Mathieu Bauduin, CEO Leroy Merlin Romania: “Parteneriatul solid și bazat pe încredere între Leroy Merlin și Cushman & Wakefield Echinox este evidențiat de cele patru tranzacții realizate până acum (Brașov Astra, Pitești, Lujerului și Pantelimon), confirmând angajamentul ambelor companii pentru o colaborare durabilă și eficientă cu scopul de a răspunde nevoilor locuitorilor din România. Deși românii au fost mai atenți în privința cheltuielilor în ultimii ani, aceștia sunt foarte atașați de casele lor și investesc în ele.”

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA