Leroy Merlin va deschide în această toamnă primul său magazin din Pitești

Alex Moldovan

, Real News

Lanțul de magazine de bricolaj Leroy Merlin, al doilea jucător de pe piața de bricolaj din România, cu o rețea de 21 de magazine la nivel național, a închiriat 9.000 de metri pătrați în cadrul proiectului Pitești Shopping Park, dezvoltat de Square 7 Properties, tranzacție intermediată de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Deschiderea magazinului din Pitești este programată pentru toamna acestui an, dată când este stabilită livrarea noului proiect al Square 7 Properties. Proiectul Pitești Shopping Park este amplasat în partea de nord a orașului Pitești, în cartierul Găvana, şi va avea o suprafață închiriabilă de 22.000 metri pătrați.

Bogdan Marcu, Partner Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox: „Piața de retail din România se bucură în continuare de rezultate bune și de încrederea retailerilor, ale căror planuri de extindere la nivel național sunt din ce în ce mai ambițioase, ceea ce încurajează dezvoltatorii să investească în noi proiecte. De altfel, dacă ne uităm la proiectele de retail aflate în diverse stadii de construcție, suprafața acestora depășește 300.000 de metri pătrați, iar Pitești este unul dintre orașele care vor beneficia de unele dintre cele mai importante investiții de acest tip cu aproximativ 75.000 metri pătrați de retail modern ce vor fi livrați în 2024”.

Leroy Merlin, al doilea jucător de pe piața de bricolaj din România după cifra de afaceri raportată în 2022, are 21 magazine, cu aproape 3.500 de angajați în 15 orașe: București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara, Oradea, Târgoviște și Arad.

Mathieu Bauduin, CEO Leroy Merlin România: “Prin intermediul colaborării cu Cushman & Wakefield Echinox și Square 7 Properties reușim să fim mai aproape de locuitorii din Pitești prin deschiderea unui magazin anul acesta. Piața din Pitești se află într-o continuă expansiune, iar din discuțiile cu locuitorii știm că aceștia planifică proiecte mici si mari de renovare/construcție. Ne dorim ca strategia noastră de business să răspundă la nevoile menționate de către aceștia: investițiile în oameni prin crearea de noi locuri de muncă, gamă de produse adaptată, digitalizare si sustenabilitate.”

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA