Holdingul ROCA Industry se pregătește pentru admiterea la tranzacționare pe piața principală a Bursei de Valori București

Alex Moldovan

, Real News

ROCA Industry, primul holding industrial din România, specializat în materiale de construcții, deținut de ROCA Investments, a înregistrat o cifră de afaceri la nivel cumulat de 553,8 milioane de lei, conform raportului anual preliminar pentru anul 2023. Veniturile cumulate la nivelul holdingului sunt în creștere cu 8,24% față de anul anterior

La nivelul anului 2023, profitul operațional la nivel cumulat, pentru companiile direct productive, este în valoare de 32,0 milioane RON, cu o marjă de 5,8% din cifra de afaceri, influențată de vânzările mai mari ale anumitor companii, dar cu o presiune pe marjele comerciale aplicate și de achiziții de companii realizate în anii 2022 și 2023 (impact în cifrele consolidate în funcție de momentul achiziției).

ROCA Industry anunță, de asemenea, data de 11 martie pentru admiterea holdingului la tranzacționare pe piața principală a Bursei de Valori București, aceasta reprezentând un moment major în evoluția companiei. Admiterea pe piața reglementată BVB oferă holdingului industrial acces către o gamă mai largă de investitori, inclusiv instituționali, acesta reprezentând totodată începutul unei noi etape de dezvoltare pentru evoluția sectorului industrial din România.

“Pentru ROCA Industry, 2023 a fost anul îndeplinirii promisiunilor asumate. Ne-am propus să realizăm 3 tranzacții și am finalizat cu succes achizițiile Electroplast, Iranga și Workshop Doors. De asemenea, ne-am propus să efectuăm o majorare de capital și am realizat cea mai mare majorare de capital social de pe piața românească în întregul an 2023. În plus, am promis tranziția către piața principală a Bursei, un proces pregătit încă din anul precedent și care va avea loc în zilele următoare,” a subliniat Ionuț BindeaI, CEO ROCA Industry.

Holdingul a încheiat anul 2023 cu două achiziții finalizate – Iranga Technologijos, prin intermediul BICO Industries, companie deținută direct și achiziția Electroplast, unul dintre cei mai mari producători de cabluri electrice din cupru și aluminiu de joasă tensiune. De asemenea, anul anterior a fost marcat de negocieri avansate pentru achiziția companiei WorkShop Doors, proces finalizat în februarie 2024.

În plus, capitalul social al holdingului a fost majorat la 248,7 mil. RON, printr-un proces derulat în două etape.

„Rezultatele preliminare din 2023 evidențiază potențialul de dezvoltare al industriei românești prin accesul la noi surse de capital privat și prin accelerarea creșterii economice a României, în special în sectorul industrial. În plus, listarea ROCA Industry pe piața principală a Bursei de Valori București începând cu data de 11 martie deschide noi oportunități de dezvoltare solidă pentru holding și companiile din portofoliu, pregătindu-ne pentru rezultatele pe care le vom obține în 2024. Totodată, acest an a constituit și un moment de consolidare a unei fundații extrem de solide,” a completat Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry.

ROCA Industry pune în aplicare un model de business prin care investește, în calitate de acționar majoritar, în companii cu potențial de dimensiune medie, care nu au ușor acces la capital public și sunt mai puțin accesibile pentru investitorii insituționali, integrându-le, printr-un proces de creștere și eficientizare, într-o structură performantă de holding.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA