Producătorul Raiko Transilvania vizează listarea pe Piața AeRO în T3

Ovidiu Posirca

, Real News

Raiko Transilvania, producătorul de jgheaburi fondat în Cluj, vizează listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București în al treilea trimestru al anului 2019.

Compania vrea să atragă 1 milion de lei printr-o majorare de capital. Banii strânși de la investitori vor fi folosiți pentru achiziționarea de materiale de producție și extinderea activităților de vânzare în noi regiuni din România. Raiko Transilvania are capital polonez, fiind fondată în 2014 de către Tomasz Kurcin.

”Din punctul de vedere al investitorilor, piața românească a acoperișurilor și a jgheaburilor este în creștere, la fel și rata anuală de creștere compusă pentru sectorul nostru, de aceea, sunt încrezător că, împreună cu strategia noastră de dezvoltare dinamică, vom obține rezultate satisfăcătoare și profituri atractive pentru viitorii noștri acționari”, a declarat Kurcin.

Piața românească de jgheaburi a crescut în anul 2017 cu 12% față de 2016 și a ajuns la o valoare de 38,88 milioane euro la sfârșitul anului 2017, potrivit studiilor de piață.

În 2018, Raiko Transilvania a înregistrat venituri de 4,1 milioane lei, în scădere cu 44% față de anul precedent. Profitul a crescut cu 10% la 147.493 lei în aceeași perioadă. Peste jumătate din veniturile companiei au fost generate de vânzarea de jgheaburi, iar restul a provenit din vânzarea de acoperișuri și accesorii.

Brokerii de la Tradeville vor asista Raiko Transilvania în procesul de listare.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply