SkyTower, clădire de birouri, devine noul hub al Blankfactor pentru România

Alex Moldovan

, Real News

Blankfactor, furnizor global de tehnologie și servicii de transformare digitală end-to-end pentru servicii financiare, a selectat SkyTower, clădire de birouri de referință în România, într-o tranzacție imobiliară strategică, coordonată eficient de CBRE România.

“Această tranzacție marchează expansiunea noastră și pe piața din România. Suntem încântați să ne stabilim noul nostru hub la etajul 35 al SkyTower, un spațiu care va acomoda aproximativ 100 de angajați. Ne aflăm în acest moment în mijlocul unui proces foarte dinamic de angajare care anticipează mutarea noastră”, a declarat Andrei Mocan, Managing Director la Blankfactor România.

Tranzacția de închiriere, reprezentând una dintre puținele intrări noi pe piața românească de anul trecut, a fost, de asemenea, una dintre cele mai mari suprafețe închiriate pe subpiața dinamică Calea Floreasca – Barbu Văcărescu. În acest mod, Blankfactor își extinde amprenta globală: cu sediul central în Miami, Florida, Blankfactor are în prezent birouri din Columbia, până în Bulgaria.

SkyTower, o clădire de birouri de referință deținută de Raiffeisen Property Holding International (RPHI), se înalță la 137 de metri deasupra solului, cu o structură subterană de 60 de metri dedicată depozitării și parcării. Turnul este prima clădire din lume care a primit certificarea SHORE PLATINUM, prima clădire de birouri din România certificată LEED Platinum Operations and Maintenance și deține, de asemenea, certificarea Gold DGNB pentru clădiri sustenabile, evaluată de ÖGNI (Societatea Austriacă pentru Managementul Clădirilor Sustenabile).

“Ne-am bucurat să oferim companiei Blankfactor un spațiu la cheie la cel mai înalt nivel de birouri al turnului nostru, care asigură o priveliște impresionantă panoramică, de 360 de grade. Clădirea multifuncțională oferă spații de birouri premium iluminate natural, lifturi de mare viteză, un centru de evenimente de înaltă tehnologie care include primul auditoriu dintr-o clădire de birouri și un restaurant de afaceri la unul dintre ultimele etaje. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care SkyTower atrage clienți de elită în căutarea unei clădiri emblematice care asigură servicii de top”, a declarat Bogdan Deju, Senior Leasing & Asset Manager la RPHI.

“Facilitarea instalării Blankfactor în clădirea SkyTower a fost cu adevărat valoroasă. Este un eveniment care confirmă atractivitatea continuă a României pentru companiile IT aflate în căutare de talente calificate. Într-o perioadă în care munca la distanță este omniprezentă, alegerea Blankfactor de a oferi un birou de top într-o clădire emblematică reflectă un angajament față de bunăstarea și alegerea angajaților. Constrângerile nu funcționează, în schimb, ceea ce contează pentru toată lumea este crearea unui loc de muncă care inspiră”, a explicat Ana Vicoveanu, A&T Office Advisor la CBRE România.

Aproape o jumătate de milion de metri pătrați au fost închiriați în 2023 în București, marcând o premieră în ceea ce privește activitatea tranzacțională pentru piața de birouri. Activitatea totală de închiriere (TLA) în 2023 se ridică la 476.000 mp, un total cu 62% mai mare față de datele din anul precedent, valoarea de aproape jumătate de milion de mp închiriați marcând o premieră în ceea ce privește activitatea tranzacțională pentru piața de birouri din București.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA