Proiectele integrate și amenajările au generat 60% din veniturile Grupului Workspace Studio

Alex Moldovan

, Real News

În 2023, grupul Workspace Studio și-a consolidat poziția ca furnizor de soluții premium de amenajări de birou, menținându-și cifra de afaceri constantă, la 22.5 milioane euro, nivel atins și în 2022. Proiectele integrate au generat 60% din venituri.

Pe fondul nevoii companiilor de a oferi angajaților spații de birouri atractive, cu accent pronunțat pe design și ergonomie fizică, dar și socială, în 2023 s-a menținut orientarea către soluții de calitate premium și multifuncționalitate. Astfel, designul variat și experiențial, flexibilizarea spațiului prin soluții de partiționare cu izolare fonică și caracteristici tehnice superioare și sustenabilitatea soluțiilor integrate în arhitectura de interior reprezintă aspecte centrale în toate amenajările recente ale Workspace Studio, direcții ce se vor menține și în 2024.

„Schimbările din piața muncii, în special modul de lucru hibrid, dar și creșterea ponderii angajaților din generația Z, determină nevoia de a regândi și a reamenaja birourile pentru a deveni o destinație accesată cu plăcere. Anul trecut jumătate dintre proiectele Workspace Studio au fost reamenajări cu obiectivul de a crea un spațiu de companie flexibil, relevant pentru oameni și pentru identitatea firmei. Estimez că anul viitor ponderea acestor proiecte va depăși 70%, bineînțeles și pe fondul unui volum mai redus de clădiri office noi, dar, mai ales, pentru că organizațiile trebuie să alinieze designul și funcționalitatea spațiului cu așteptările angajaților si noile nevoi ale companiilor”, spune Horațiu Didea, Managing Partner Workspace Studio.

Pe măsură ce companiile au resimțit efectele negative ale muncii de la distanță asupra culturii organizaționale și angajamentului oamenilor față de companie, rolul biroului s-a redefinit, devenind în primul rând un spațiu de conectare cu colegii. Conectarea și colaborarea iau forme diferite în funcție de organizație, iar biroul trebuie să răspundă eficient mai multor tipuri de interacțiuni: schimb de idei, mentorat și procese de onboarding și învățare, muncă în echipă, ședințe de lucru, strategie sau inovație. Astfel, designul birourilor moderne trebuie să aibă impact în calitatea conectării, fiind un catalizator pentru o experiență superioară a angajaților la locul de muncă.

În același timp, biroul rămâne un spațiu pentru munca individuală pentru mulți angajați pentru care propria casă sau spațiile terțe nu reprezintă o opțiune dezirabilă. Prin urmare, birourile actuale trebuie să integreze și zone de concentrare sau relaxare, oferind un confort acustic și intimitate la cerere, precum și stații de lucru de înaltă ergonomie. Nu în ultimul rând, o tendință importantă care se cristalizează în acest an an sunt amenajările ușor de adaptat la schimbare, chiar dacă este vorba despre schimbări ce pot fi realizate în câteva minute, ore sau zile. Astfel, se menține interesul pentru soluții și spații multifuncționale și modulare.

În ultimul trimestru din 2023,Workspace Studio a finalizat investiția de peste 300.000 Euro în extinderea showroom-ului situat la etajul 18 din clădirea Sky Tower Bucharest. În cadrul showroom-ului extins, clienții pot explora branduri de design de mobilier precum Herman Miller, Knoll, Hay, NaughtOne, Geiger, Framey Acoustics, Buzzispace, Renz, soluții acustice sustenabile precum cele de la Impact Acoustic, sistemele de partitionare Maars, pardoseli Mohawk, dar și cele mai recente tendințe în design și soluții de amenajare a spațiilor de birouri, inspirație pentru zone de lucru moderne, personalizate și inovatoare.

De asemenea, Workspace Studio a investit peste 3 milioane de euro într-un spațiu logistic de 6000 mp situat în zona de Vest a Capitalei. Acesta permite optimizarea proiectelor ample de amenajări a căror desfășurare se întinde pe mai multe luni, pregătirea pieselor de mobilier și soluțiilor integrate în proiectele turnkey, rapidizarea proceselor de livrare și customer service.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA