International Finance Corporation investește în Lion’s Head 150 milioane de euro legate de sustenabilitate

Alex Moldovan

, Real News

International Finance Corporation (IFC) a oferit Lion’s Head Investments (LHI) o investiție în valoare de 150 de milioane de euro cu caracteristici legate de sustenabilitate, constând dintr-o facilitate de credit sindicalizat și un împrumut convertibil.

Lion’s Head este o platformă imobiliară comercială prezentă în Bulgaria și România, o asociere între Old Mutual Property și AG Capital. Lion’s Head deține și operează în prezent cinci clădiri de birouri situate în zone-cheie, două în Sofia – Polygraphia Office Center și Megapark și trei în București – Oregon Park A, B & C. La finalul anului 2023, clădirile de birouri au atins un grad de ocupare de peste 95%, având chiriași internaționali, precum Oracle, Deloitte, EY, Thermo Fisher, Bosch, Groupama. Toate clădirile dețin certificate verzi (BREEAM și LEED) și un nivel ridicat de sustenabilitate.

LHI este în proces de construire a unei noi platforme pe piața de logistică și industrie ușoară din Bulgaria și România, care va fi susținută în continuare de investiția IFC. Activele logistice ale companiei vor fi certificate EDGE Advanced Green Building, certificare aparținând IFC.

„Consolidarea infrastructurii logistice și a conectivității în lanțurile valorice regionale și globale rămân obiective importante pentru Bulgaria și România în contextul actual”, a declarat Ary Naïm, Manager IFC pentru Europa Centrală și de Sud. „Este vital ca orice formă nouă de infrastructură din regiune să fie construită la cele mai înalte standarde de eficiență energetică și suntem încântați să alocăm finanțare pentru a sprijini LHI în atingerea acestui dublu obiectiv.”

„Sunt extrem de încântată că, după 5 ani de parteneriat de succes cu Old Mutual, IFC a devenit noul nostru partener global în Lion’s Head. Este dovada incontestabilă a rezultatelor remarcabile ale afacerii noastre și aștept cu nerăbdare să continuăm extinderea platformei noastre în regiune”, a declarat doamna. Alina Necula, Country Manager România.

Lion’s Head Investments este rezultatul asocierii dintre Old Mutual Property, parte a Old Mutual Limited, un important conglomerat financiar sud-african, și AG Capital (AGC), un grup din sfera imobiliară, lider regional. Old Mutual Limited este o companie listată la Bursa de Valori din Johannesburg, South African Public Investment Corporation deținând 17% și BlackRock deținând 6% din companie. Înființată în anul 1845, este unul dintre cele mai vechi branduri din Africa de Sud, derulând operațiuni în 14 țări și o capitalizare de piață de 3 miliarde de euro.

AGC este controlată de Christo Iliev și este un grup de companii axate pe domeniul imobiliar, prezent în România, Bulgaria și Polonia. AGC deține platforme imobiliare comerciale și rezidențiale, încheind parteneriate cu investitori instituționali internaționali din Europa Centrală și de est.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA