EfdeN VATRA, victorie în categoria Comfort a competiției Solar Decathlon Europa 2021

Începând din anul 2018, AluKönigstahl s-a numărat printre susținătorii echipei EFDeN care a participat la competițiile Solar Decathlon Europe din 2019 și 2021 (2022).

Aceasta este o competiția mondială singulară, care provoacă echipe universitare ambițioase să proiecteze, să construiască și să opereze case eficiente din punct de vedere energetic, avansate din punct de vedere tehnic, atractive și responsabile din punctul de vedere al utilizării resurselor.

În 2021, casa EFdeN Signature a primit oficial certificarea LEED, obținând 105 din 110 puncte posibile. Acest punctaj o încadrează la nivelul maxim de certificare – Platinum – fiind pe primul loc în Europa la toate categoriile. Calitatea și eficiența energetică a tâmplăriei Schüco oferite de Alukönigstahl au facilitat obținerea scorului pentru creditele LEED Durability Management și LEED Minimum Energy Performance.

„Angajamentul nostru pentru materiale durabile, reutilizabile și reciclabile este mare, iar acest lucru ne face să fim un pionier în industrie pentru că vrem să păstrăm frumusețea lumii”, a spus Atilla Beer, country manager AluKönigstahl România și Moldova.

La competiția Solar Decathlon Europa 2021 (care a avut loc în 2022) tema a fost regenerarea fondului construit existent, iar proiectul cu care echipa EFDEN a intrat în finală a fost construcția EFDeN VATRA.

Provocarea a inclus șapte categorii de performanță sau „petale”: locație, apă, energie, sănătate+fericire, materiale, echitate și frumusețe. La capitolul materiale, sistemele Schüco oferite de către Alukönigstahl au punctat prin faptul că nu conțin substanțe daunătoare vieții, enumerate în așa numita Listă Roșie a LBC.

VATRA a avut o suprafață vitrată foarte mare, iar suprafețele vitrate pot fi puncte sensibile atunci când vine vorba de parametri precum etanșeitatea sau izolarea fonică. Soluția propusă de către Alukönigstahl – ferestre din aluminiu Schüco AWS 75.SI+ cu vitraj triplu termoizolant – a asigurat coeficienți de transfer termic la nivel de casă pasivă și izolare fonică performantă. Această soluție și-a dovedit valoarea prin aceea că la testele din cadrul probei de confort VATRA a avut cel mai bun scor pentru izolarea fonică și al doilea pentru etanșeitatea la aer din competiție.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA