Cea mai mare tranzacție cu proprietati într-o singură țară, din 2023, în Europa Centrală și de Est

Alex Moldovan

, Real News

Grupul paneuropean M Core intră oficial pe piața din România cu cea mai mare tranzacție a sa de până acum o investiție de aproape 219 milioane de euro în 25 de active. Grupul va deveni astfel unul dintre cei mai mari proprietari de pe piața de retail din România. În această tranzacție, M Core a fost asistat de compania de consultanță imobiliară iO Partners.

Acordul a fost finalizat pe 6 decembrie a.c. și prevede ca M Core să achiziționeze un portofoliu de retail de 132.000 mp de la Mitiska REIM. Proprietățile achiziționate de M Core sunt localizate în 24 de orașe din toată țară, inclusiv în Arad, Iași sau București. Cele 25 de centre retail oferă un mix variat de chiriași, incluzând branduri internaționale de renume precum Deichmann, Pepco, KFC, Lidl și H&M.

Printre parcurile de retail achiziționate se numără și Shopping Park Pipera Plaza, Shopping Park Mediaș și 16 unități, inclusiv lanțul european de supermarketuri Kaufland. Odată cu recenta achiziție, Sebastian MacDonald-Hall subliniază că M Core este pregătită să-și întărească prezența în regiune, aliniindu-se la obiectivul întregului grup de creștere strategică. Astfel, M Core intenționează să-și consolideze portofoliul românesc prin investiții constante, pentru a replica abordarea de succes implementată în Marea Britanie, Franța, Germania și Polonia.

Sebastian MacDonald-Hall, M Core Chief Investment Officer (Europa) și co-CEO M Core România, comentează: „Sunt încântat să anunț prima achiziție de portofoliu a M Core în România. Pentru noi, România are o semnificație strategică și prezintă oportunități solide de investiții, iar această tranzacție marchează un moment esențial pentru grupul nostru. Pentru a asigura succesul nostru în România, am adus o echipă cu experiență, dedicată gestionării acestor investiții. Aceasta nu va oferi doar servicii excepționale, ci își propune să cultive parteneriate de durată cu business-uri și comunități din regiune.”

James Fife, Chief Executive Officer al LCP în Polonia, parte a M Core și co-CEO al M Core România, a adăugat: „După o perioadă extinsă de analiză a oportunităților din piețele emergente, sunt încântat să mă alătur lui Sebastian MacDonald-Hall în lansarea portofoliului nostru din România. Prin intrarea pe piața românească, putem să ne diversificăm portofoliul și să generăm noi oportunități pentru a stabili relații puternice de business la nivel național. Pe măsură ce căutăm să ne extindem și în 2024, sustenabilitatea activelor și integrarea comunităților vor rămâne punctele cheie în strategia noastră de dezvoltare.”

Andrei Văcaru, Head of Capital Markets iO Partners, spune că „aceasta este cea mai mare tranzacție cu proprietăți într-o singură țară din 2023 în Europa Centrală și de Est. Astfel, reprezintă un puternic vot de încredere pentru piața din România și confirmă rolul in creștere al M Core în regiune.”

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA