Select Residences, calitate și confort superior sub marca Anchor Grup

Având ca termen de finalizare a doua jumătate a anului 2024, Select Residences este cel mai nou ansamblu rezidențial din portofoliul Anchor Grup. Aflat într-o zonă semicentrală a Bucureștiului, proiectul a atras deja o tipologie diversificată de cumpărători care apreciază calitatea și confortul superior ce caracterizează toate locuințele dezvoltate de Anchor Grup.

Affan Yildirim, general manager, board member al Anchor Grup și al Shopping MallDova, a discutat cu Real Estate Magazine despre elementele care oferă experiență de viață la un nivel superior în Select Residences. Totodată, executivul a descris și noile planuri de dezvoltare în zona rezidențială, pe fondul încrederii ridicate pe care grupul o are în România. Dezvoltatorul activează pe piața locală de mai bine de 25 de ani, perioadă în care a investit peste 525 de milioane de euro în locuințe, centre comerciale și birouri.

Cum evoluează construcția cartierului Select Residences și când estimați că veți finaliza întreg proiectul?
Situat în zona semicentrală a Bucureștiului, în apropiere de InCity Residences, Select Residences va include 347 de apartamente (studiouri, apartamente cu două și trei camere și, de asemenea, duplexuri de trei, patru și cinci camere) în trei clădiri. Select Residences este cel mai nou complex rezidențial din portofoliul Anchor Grup. Construcția este în desfășurare și decurge conform planului, cu o dată de finalizare estimată pentru a doua jumătate a anului 2024. Echipa noastră a lucrat cu perseverență pentru a finaliza toate etapele, conform termenelor estimate, și avem încredere că vom livra un proiect de calitate, care să răspundă nevoilor și așteptărilor clienților noștri și ale comunității, așa cum am planificat.

VenusFive ro R5C 2446 PRINT copy 683x1024 - Select Residences, calitate și confort superior sub marca Anchor Grup

Cum este primit de piață complexul Select Residences și ce volum de vânzări ați înregistrat până în prezent?
Chiar de la lansare, Select Residences a fost bine primit. Suntem convinși că va contribui la dezvoltarea zonei, care a cunoscut o creștere semnificativă, în special în domeniul apartamentelor poziționate într-o zonă cu multiple avantaje. Cererile numeroase pentru apartamente în Select Residences au confirmat succesul proiectului nostru, înregistrând o precontractare de aproximativ 58% a complexului în primul an de la lansare. Majoritatea unităților precontractate sunt garsoniere și apartamente cu două camere, cu suprafețe nete între 46 și 75 de metri pătrați, plus balcoane.

Good to know

Select Residences va include 347 de apartamente

Aceste rezultate reprezintă o nouă confirmare a calității proiectelor noastre și a nivelului înalt de expertiză de care dispune întreaga echipă implicată, pe o piață extrem de competitivă. Având în vedere cererea semnificativă de proiecte rezidențiale situate în zonele centrale și semicentrale, cu un randament bun și cu un potențial investițional semnificativ, suntem încrezători că Select Residences își va atinge obiectivele.

06 Copy copy 1024x576 - Select Residences, calitate și confort superior sub marca Anchor Grup

Care sunt metodele de plată cele mai accesate de către clienții Select Residences?
Clienții proiectului folosesc metodele clasice de plată, respectiv fie din surse proprii, fie cu finanțare bancară. Pentru ambele variante puse la dispoziția clienților noștri este necesar un avans de minimum 15% din valoarea totală a contractului, restul prețului urmând a fi achitat la livrare.

Good to know

Nivel de precontractare pentru 58% dintre locuințele Select Residences într-un an

Care sunt elementele care susțin o experiență superioară de locuire în cadrul proiectului? Cât de importantă este locația proiectului și mixul de facilități din zonă pentru viitoarea comunitate de rezidenți?
Select Residences reușește să întrunească toate avantajele pentru a fi un proiect imobiliar dezirabil. Cu o experiență de peste 25 de ani pe piață, noi, la Anchor Grup, știm cât de importantă este decizia achiziționării unui apartament, fie că scopul final este să te muți într-o casă nouă, fie că ești interesat de o investiție imobiliară inteligentă.

Prin urmare, am reușit să combinăm toate elementele care oferă un stil de viață la un nivel superior și să oferim clienților noștri una dintre cele mai bune opțiuni în ceea ce privește raportul dintre calitate și preț de pe piața locală.

Cu siguranță, locația semicentrală și extrem de accesibilă reușește să fie unul dintre principalele aspecte care atrag potențialii clienți către Select Residences. Viitorii proprietari vor descoperi cât de ușor este să ajungi „acasă” din orice punct al orașului. Ansamblul rezidențial este situat în imediata vecinătate a centrului comercial București Mall – Vitan, aproape de un număr mare de instituții de învățământ, de zone de relaxare și recreere, precum și de mijloace de transport în comun. Având în vedere că Bucureștiul se confruntă cu un trafic congestionat, viitorii proprietari au apreciat pe deplin amplasarea Select Residences și toate facilitățile din jurul ansamblului rezidențial, care oferă un real confort.

02 Copy copy 1024x576 - Select Residences, calitate și confort superior sub marca Anchor Grup

Cum ați selectat furnizorii pentru finisaje în cadrul ansamblului și cât de important este acest aspect pentru clienți?
Acordăm o atenție deosebită fiecărei etape a proiectului, iar finisajele sunt printre cele mai importante, având în vedere că au puterea de a transforma o locuință în „acasă”. Am ținut cont de toate elementele care oferă confort și o experiență de viață la un nivel superior. Începând de la partea de infrastructură, de la pereții exteriori ai clădirilor sau cei dintre apartamente, la ferestrele cu tâmplărie PVC cu geam termoizolant tripan, până la parapetele din sticlă laminată și securizată ale balcoanelor, totul este atent ales pentru a respecta standardele optime. Totodată, având în vedere că nevoile și așteptările oamenilor sunt diferite, arhitecții Select Residences au proiectat unitățile de locuit în așa fel încât să poată răspunde perfect preferințelor variate.

Apartamentele vin cu mai multe opțiuni de partajare; prin urmare, viitorilor proprietari și rezidenți le va fi extrem de ușor să-și creeze spațiul perfect pe care să-l transforme în „acasă”. Materialele și finisajele folosite în locuințe vor păstra același raport calitate-preț și se vor remarca chiar din momentul în care intrați în apartament: uși metalice și de interior, gresie în băi și în bucătării, parchet laminat și băi complet utilate cu produse de calitate. Am optat pentru culori neutre care pot fi ușor integrate în orice stil de design și decor.

Ne-am uitat atent la fiecare detaliu pentru ca totul să fie de calitate și să ofere confort. Experiența Anchor Grup în dezvoltarea de proiecte rezidențiale a contribuit la livrarea unui complex echilibrat.

Cum ați descrie clienții Select Residences? Ce aspirații au aceștia și cum răspundeți acestei cerințe?
Select Residences oferă diverse tipuri de unități locative care răspund diferitelor preferințe și nevoi de spațiu și buget. Viitorii proprietari ai complexului sunt atât profesioniști care lucrează în corporații sau au afaceri proprii și apreciază concepte urbane de calitate, cât și familii active. În plus, datorită amplasării și configurațiilor pe care le oferă, ansamblul rezidențial vine cu multiple oportunități de investiții și a atras mulți investitori imobiliari, români și străini.

Până acum, clienții care au achiziționat proprietăți în complexul nostru sunt persoane active, dornice să ajungă rapid în orice punct al orașului, care caută viitoare locuințe bine conectate la mijloacele de transport, dar care să ofere în același timp un mix de facilități în proximitate. Ne bucurăm că Select Residences a reușit să răspundă tuturor acestor nevoi.

Sunt clienți Select Residences care au cumpărat locuințe în scop investițional?
Mixul de cumpărători este divers, de la familii, cupluri sau persoane singure, până la investitori abili care au recunoscut potențialul Select Residences.

Cât de importantă este experiența Anchor Grup pe zona rezidențială în procesul de vânzare și livrare la timp a Select Residences?
Fără îndoială, experiența noastră pe piață a fost un factor-cheie în asigurarea succesului Select Residences și în îndeplinirea cerințelor cumpărătorilor noștri.

Datorită know-how-ului dobândit din proiectele noastre anterioare, putem înțelege mai bine cerințele și preferințele pieței rezidențiale, cum ar fi tendințele de design, materialele preferate și caracteristicile căutate de cumpărători.

Mai mult, identificăm și evităm în timp util orice potențiale întârzieri în procesul de dezvoltare, astfel încât să putem livra proiectul conform termenelor și bugetului planificate.

05 copy 1024x576 - Select Residences, calitate și confort superior sub marca Anchor Grup

Câte locuințe a finalizat și vândut Anchor Grup pe piața locală de la începutul operațiunilor?
Lansarea noastră pe piața rezidențială locală a început odată cu dezvoltarea InCity Residences, care include peste 500 de apartamente în patru blocuri. Al doilea proiect rezidențial finalizat este Pallady Towers, cu peste 200 de apartamente în două clădiri. Aceste două proiecte au fost vândute integral. Select Residences, unde lucrările de construcție sunt în plină desfășurare, va avea 347 de apartamente în trei clădiri. Aproximativ jumătate din valoarea investiției este acoperită de finanțare oferită de Libra Internet Bank, banca parteneră în dezvoltarea proiectului.

Good to know

Anchor Grup, investiții de peste jumătate de miliard de euro în România

Explorați noi investiții pe segmentul rezidențial din București? Ce perspective are cererea pentru locuințe noi și de calitate în anii următori?
Investiția Anchor Grup pe piața din România a depășit 525 de milioane de euro. Am investit constant, chiar și în anii marcați de provocări, urmărim permanent dezvoltarea afacerii și analizăm oportunitățile din piață. Avem încredere în România pe termen lung și vom continua să dezvoltăm noi proiecte sustenabile pe piața locală. În prezent, avem un proiect în faza de planificare în Drumul Taberei, pentru care așteptăm autorizația de construcție și unde vom dezvolta aproximativ 450 de apartamente. Totodată, vizăm dezvoltarea unui complex mixt, în Voluntari. Suntem încrezători că cererea de locuințe noi și de înaltă calitate va rămâne mare, în special în zonele centrale și metropolitane. Asistăm deja la o cerere în creștere pentru locuințe sustenabile, tehnologii inteligente și conectivitate ridicată. În plus, căutăm oportunități de investiții în domeniul energiei verzi, precum și în proiecte de panouri solare.

Articol publicat inițial în Real Estate Magazine, Nr.51.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA