Construcțiile inginerești, pe plus în primele șapte luni

Ovidiu Posirca

, Real News

Datele cel mai recente de la Institutul Național de Statistică (INS) arată o scădere cu 26,8% a volumului de construcții la clădirile rezidențiale în primele șapte luni ale anului comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În schimb, construcțiile inginerești, care includ investițiile publice în infrastructură, au crescut cu 11,3% în aceeași perioadă. Volumul activităților de construcții în segmentul clădirilor nerezidențiale a crescut de asemenea cu 4,1%.

În total, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 1,7%.

”Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 14,9%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi cu 20,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 15,0%. S-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 1,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut astfel: clădirile rezidenţiale cu 36,8%, clădirile nerezidenţiale cu 15,4% şi la construcţiile inginereşti cu 4,5%”, arată INS.

Statisticile mai arată că în luna iulie 2018, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut faţă de luna precedentă, ca serie brută cu 12,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 9,1%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 16,4% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 14,9%.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply