ROCA Industry continuă strategia de consolidare cu noi achiziții pe piața națională

Alex Moldovan

, Real News

ROCA Industry anunță intenția de achiziție prin compania ECO EURO DOORS, parte a holdingului, a Workshop Doors, unul dintre jucatorii – cheie de pe piața ușilor de interior din regiune.

Aflat in stadiu de negocieri avansate, holdingul anunță intenția de achiziție a unui pachet de acțiuni în cadrul companiei Workshop Doors, cu sediul în Petelea, care deține două faciltăți moderne de producție. Tranzacția nu este semnată la acest moment, urmând să fie supusa unui proces de evaluare internă si aprobărilor Consiliului Concurenței, sau a altor autorități competente, după caz.

ROCA Industry intenționează ca prin această nouă achiziție avută în vedere să continue creșterea capacității de producție a ECO EURO DOORS și diversificarea gamelor cu produse noi și competitive, acoperind toate segmentele de pret și asigurând cea mai variată ofertă de produse disponibilă pe piața din România.

În urma finalizării și obținerii tuturor aprobărilor necesare încheierii tranzacției avute în vedere, ECO EURO DOORS își va consolida poziția de jucător – cheie pe piața românească a ușilor de interior, cu obiective de transformare în campion regional.

“Hodingul ROCA Industry rămâne fidel planurilor sale de consolidare prin achiziții strategice și de a scala și poziționa astfel industria locală pe harta marilor performeri europeni. De aceea, pe un segment de piață dominat de importuri și de produse slab calitative, ne bucurăm să facem noi pași înainte către reindustrializarea României – prin infuzie de capital și know-how, care se vor traduce toate în calitate mai bună și respect pentru banii românilor cheltuiți pe produse Made in Romania,” declară Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry.

Piata de desfacere a ușilor de interior este reprezentată în acest moment, în proporție de aproximativ 70%, de importuri. Sursa importurilor este in principal China, piața acestora fiind dominată de produse de slabă calitate, la un cost redus. În schimb, piața producătorilor locali este una fragmentată și doar 58% din producția autohtonă este comercializată local, restul mergând la export.

“Workshop Doors este un jucător competitiv, cu o evoluție sănătoasă. La nivelul volumului de producție, acesta s-a situat pe locul al 3-lea între toți producătorii locali în 2022, livrând peste 150.000 de uși de calitate, realizate în fabricile sale. Și credem că împreună putem dezvolta povestea de succes a acestei companii, devenind mai puternici și mai relevanți atât pe piața națională cât și pe piețele regionale din Europa. Modelul nostru de achiziție are în vedere o abordare integrată, care presupune susținerea și dezvoltarea angajaților și creșterea performanței lor în noua structură”, a adaugat Ionut Bindea.

ECO EURO DOORS este producătorul român de uși destinate construcțiilor rezidențiale cu cea mai mare capacitate de producție din România, parte din portofoliul holdingului ROCA Industry din anul 2022. Cu peste 220 de angajați și o experiență de 28 de ani pe piața de materiale de construcții, acesta produce în principal uși pentru interior, în cadrul fabricii sale performante de la Reghin. Produsele ECO EURO DOORS sunt distribuite la nivel național, prin intermediul retailerilor DYI, dar și prin intermediul altor retaileri și distribuitori specializați.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA