Alukönigstahl prezintă Schüco One, prima clădire din lume de trei ori sustenabilă

(A) Schüco One, sediul central al companiei Schüco International, a fost prima clădire din lume care a primit toate cele trei certificări de sustenabilitate: DGNB, LEED și BREEAM. Clădirea de birouri cu formă dinamică a fost proiectată de firma de arhitectură 3XN din Copenhaga, combinând sisteme de fațadă orientate spre viitor. Acest lucru dovedește ce este deja posibil din punct de vedere tehnic astăzi și cum pot fi combinate cele mai înalte standarde de design, funcționalitate și durabilitate într-un singur proiect de succes

Schüco One a fost onorat de Consiliul German pentru Clădiri Durabile (DGNB) cu cele mai înalte două calificative Platinum pentru sustenabilitate și Diamond pentru designul și calitatea arhitecturală a clădirii. „Certificarea DGNB este considerată a fi cea mai exigentă dintre sistemele de certificare din lume. Proiectul a obținut cel mai înalt nivel: Platinium și a primit, de asemenea, DGNB Diamond pentru designul său remarcabil și calitatea culturii clădirilor. Acestea sunt cele mai bune exemple ale standardelor înalte de sustenabilitate cu care a fost proiectat și construit noul sediu Schüco”, explică Dr. Christine Lemaître, Director General al DGNB.

În plus, Schüco One a primit și certificare LEED Planinum, cea mai înaltă certificare LEED pentru implementarea criteriilor de sustenabilitate în categoriile localizare și transport, eficiența resurselor, energie și atmosferă, climat interior, inovație și materiale. În evaluarea pentru certificarea BREEAM, noul sediu al companiei a reușit să îndeplinească 80,48% din criterii. Schüco a primit deja așa-numita Validare Assesor, iar clasificarea oficială din partea BREEAM este așteptată în vara anului 2023. BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) este un sistem de evaluare a aspectelor ecologice și socio-culturale ale durabilității clădirilor, creat în Marea Britanie. Pentru evaluarea cuprinzătoare a Schüco One, au fost luate în considerare și diverse criterii, cum ar fi: consumul de energie și apă, construcția și materialele, precum și impactul ecologic al clădirii asupra mediului.

„Schüco One a abordat problemele schimbărilor climatice încă de la început. Acest proiect, inspirat din principiile Cradle to Cradle, dovedește că arhitectura bună și sustenabilitatea holistică pot fi aduse împreună cu rezultate demonstrabile “, subliniază Dr. Peter Mösle, Partener la Drees & Sommer și Director General al EPEA GmbH.

Loc de muncă sănătos și durabil

Pe lângă cele trei certificate de sustenabilitate, verificarea tuturor materialelor livrate pe șantier conform standardului Sentinel Haus Institut confirmă calitatea foarte bună a clădirii de birouri din punctul de vedere al sănătății angajaților.

„Ca parte a managementului nostru al calității sănătății, am oferit sprijin intensiv tuturor celor implicați. Cursurile de instruire și produsele testate pentru sănătate din platforma noastră online Sentinel Portal, inspecțiile la fața locului și măsurătorile finale ale aerului interior, formează baza pentru un mediu de lucru mai sigur și mai sănătos. Acest lucru aduce beneficii atât angajaților Schüco, cât și companiei, angajații fiind motivați și concediile medicale reduse”, explică Peter Bachmann, Director General al Institutului Sentinel House.

În plus, întregul sistem de fațadă este certificat Cradle-to-Cradle (C2C). Utilizarea materialelor și produselor certificate C2C asigură faptul că această clădire continuă să ofere beneficii chiar și atunci când a ajuns la sfârșitul duratei sale de viață utilă prin readucerea componentelor sale în ciclul materialelor tehnice. Acest lucru promovează economia circulară și reduce depozitarea deșeurilor. La rezultatele certificărilor constribuie și conceptul energetic inovator al Schüco One. Clădirea este legată la rețeaua de termoficare locală și are și o pompă geotermală.

Anvelopa clădirii, realizată cu o soluție personalizată de Schüco Engineering, combină calitățile estetice cu proprietățile tehnice ale sistemelor Schüco și este extrem de eficientă din punct de vedere energetic. Caracteristicile de izolare termică ale ferestrelor sunt completate de diverse sisteme de umbrire și de ventilație descentralizată, și toate aceste concepte împreună se transpun în performanțele excepționale ale construcției. Pentru mai multe detalii despre soluțiile folosite pentru reușita proiectului Schüco One, citiți articolul nostru de pe Blog.

Fațade verzi

Parterul este caracterizat de transparență, cele două sisteme de perete cortină folosite FWS 50 și FWS 35 PD îmbinându-se armonios. O  secțiune de fațadă cu plante verzi, aflată  în zona de intrare a Schüco One formează tranziția către clădirea existentă, fostul sediu al companiei, subliniind caracterul durabil al proiectului. A fost utilizată soluția de sistem Schüco Green Façade, în care plantele cresc în alveole din lână umplute cu pământ. Această soluție pentru fațade cu plante verzi produce oxigen, contribuie la un micro și macroclimat pozitiv și promovează biodiversitatea.

În cei 27 de ani de activitate din România, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficiente soluții tehnice şi a realizat peste 9.000 de proiecte şi construcții reprezentative în domeniul construcțiilor comerciale precum: Swisshotel Bucuresti, Hotelul Radisson Cluj, Millo & Tandem Office, Dacia One, U1 Center, Ana Tower, Globalworth Square,SkyTower, GlobalworthTower, in Bucuresti, UBC Iaşi, Cluj şi Timişoara. Dezvoltări rezidențiale precum Luxuria Residence, Isho Living, Sea On Mamaia , Nordis Mamaia, One Mamaia Nord, Wings Cluj, Nusco City, Cortina North fac parte deasemenea din referințele companiei. Nivelul de expertiză al companiei și atenția pentru eficiența soluțiilor și sistemelor pe care le propune, transformă Alukönigstahl într-un partener de încredere atât pentru investitori, cât și pentru arhitecții care doresc să implementeze soluții inovatoare pentru uși, ferestre sau pereți cortină.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA