Redport Capital livrează 127 de apartamente în nordul Bucureștiului

Dezvoltatorul imobiliar local Report Capital, fondat de Cosmin Savu-Cristescu, a anunțat finalizarea a 127 de apartamente în cadrul complexului The Level Apartments și demararea lucrărilor la o nouă fază a proiectului situat în zona Străulești din nordul Bucureștiului.

Unitățile livrate fac parte din a doua parte a proiectului și au fost vândute aproape în integralitate. Potrivit dezvoltatorului, 60% din apartamente au fost cumpărate în tranzacții cu cash, iar restul prin împrumuturi bancare.

„Edificarea clădirii (din faza 3 – n.r.) sperăm să o putem începe în toamna acestui an cu un termen de finalizare în toamna anului 2025. De asemenea, pe terenul aflat în continuarea terenului fazei 3 pregătim faza 4 a proiectului The Level cu o dată estimată de începere la finalul anului 2024 și livrare până la finalul anului 2026”, a spus Cosmin Savu-Cristescu.

Întreg ansamblul va cuprinde 600 de apartamente la care se adaugă facilități întinse pe câteva mii de metri pătrați pentru spații comerciale și de birouri în urma unei investiții totale care se va ridica la 60 de milioane de euro.

„În felul acesta, sperăm să ne aducem contribuția și să convingem actori din mediul privat și public să acorde o atenție sporită acestei zone, pe care împreună cu unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai mei am intitulat-o ‘#NoulBucurești’”, a mai spus proprietarul Redport Capital.

În faza a doua, apartamentele au avut prețuri care au început de la 1.700 de euro pe metru pătrat util și au atins nivelul de 2.100 de euro pe metru pătrat util în prezent.

În paralel, Redport Capital se pregătește să demareze dezvoltarea noului proiect Infinity Nord, iar lucrările la primele două faze ar putea începe în prima jumătate a anului viitor, în funcție de ritmul de obținere a documentațiilor.

Cosmin Savu-Cristescu estimează că toate proiectele planificate de companie ar urma să fie finalizate în orizontul anului 2030.

Referitor la prețurile apartamentelor, acesta a subliniat că „prețul nu poate să meargă decât în sus”, având în vedere costurile ridicate ale materialelor de construcție inovatoare și nivelul de salarizare mai înalt ale forței de muncă. 

De altfel, antreprenorul consideră că zona „Străulești-Dămăroia” are potențialul de a deveni un noul pol rezidențial premium al Capitalei, având capacitate pentru livrări de cel puțin 500 de apartamente anual, pe termen mediu, dacă dezvoltatorii demarează proiectele pentru care și-au securizat terenurile.

Totodată, Cosmin Savu-Cristescu a sugerat că zona Romexpo, aflată în vecinătate, are profilul unui potențial de hub de birouri, contribuind la atragerea suplimentară de investiții în această parte a orașului.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA