Iulius deschide în Iași cea mai mare clădire de birouri din România

Dezvoltatorul imobiliar local Iulius a inaugaurat la Iași proiectul Palas Campus, care reprezintă cea mai mare clădire de birouri din România.

Ansamblul cu suprafața închiriabilă totală de 60.000 de metri pătrați a fost livrat în urma unei investiții de 120 de milioane de euro. Dezvoltarea proiectului a demarat în 2020 și a fost finanțată de către IFC – un credit verde de 72 de milioane de euro, și Alpha Bank.

„Am început Palas Campus când ne confruntam deja cu provocările pandemiei, într-o piață office în expectativă. Acum, ne primim partenerii în noua clădire, pe cele 13 companii de renume mondial, cu birouri dedicate pentru peste 5.000 de talente locale din industria creativă și automotive, ce realizează de aici programare cu impact în viitorul business-urilor, siguranței și calității vieții în general”, a explicat Iulian Dascălu, președintele Iulius.

Foto Palas Campus Iasi 10 1024x683 - Iulius deschide în Iași cea mai mare clădire de birouri din România

În noile birouri din Palas Campus au fost atrase 13 companii internaționale, printre acestea fiind și gigantul Amazon, care are la Iași cel mai mare centru de dezvoltare din Europa Centrală și de Est.

„Noul sediu va constitui un centru de inovație pentru peste 2.000 de colegi care inventează noi tehnologii interesante în materie de cloud computing, machine learning, information security și data analysis”, a explicat Cristian Josan, managerul general al Amazon Development Center Romania.

Companiile chiriașe au în total 5.000 de angajați. Astfel, printre companiile de tehnologie prezente se numără AMD, Visma Software România și Cognizant Softvision.

Foto Palas Campus Iasi 4 1024x543 - Iulius deschide în Iași cea mai mare clădire de birouri din România

Conceptul Palas Campus este de proiect mixt, iar pe lângă cei 54.000 mp de birouri se găsesc 6.000 mp de spații de retail cu restaurante, cafenele, un supermarket, o sală de fitness, un centru medical și o zonă de servicii.

Palas Campus este primul proiect din România care se află în dublu proces de certificare verde sub standardele EDGE și LEED. Clădirea are deja montate 1.200 de panouri fotovoltaice și stații de încărcare pentru mașini electrice.

Ca parte din investiția totală, Iulius a alocat 4,5 milioane de euro pentru lucrările de extindere a infrastructurii din zonă, și alte 33 de milioane de euro pentru o parcare subterană pentru companiile chiriașe.

Foto Palas Campus Iasi 15 1024x682 - Iulius deschide în Iași cea mai mare clădire de birouri din România

Dezvoltatorul a subliniat că Palas Campus este o continuare a ansamblului mixt Palas Iași, finalizat în urma unei investiții de peste 320 de milioane de euro. În perioada următoare, Iulius va continua investiția în regenerare urbană cu un proiect rezidențial în apropiere de Palas Campus pentru care are în lucru procedura de autorizare.

Foto Palas Campus Iasi 1 1024x576 - Iulius deschide în Iași cea mai mare clădire de birouri din România

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA