IULIUS atrage W&E Assets ca partener în Family Market

Alex Moldovan

, Real News

IULIUS consolidează conceptul Family Market prin atragerea unui partener de investiții american. Cele două companii, IULIUS și W&E Assets, dețin cote egale de participare pentru ambele proiecte de retail de proximitate Family Market, inaugurate în 2022, în comuna Miroslava și în cartierul Bucium din Iași.

Parteneriatul reprezintă materializarea unui obiectiv de consolidare a noului concept de retail și, totodată, a susținerii planurilor de dezvoltare în real estate-ul autohton. În același timp, este o certificare a atractivității pieței imobiliare românești pentru investitori internaționali, inclusiv de peste Ocean.

„Ne diversificăm portofoliul de parteneri cu o nouă colaborare, de această dată româno-americană, ce reprezintă o confirmare a calității proiectelor IULIUS și a atractivității lor pe piața investițională. IULIUS construiește proiecte pentru a le deține și opera, iar astfel de parteneriate ne ajută în susținerea viitoarelor planuri de dezvoltare. Este parte din strategia noastră de a contribui la atractivitatea pieței românești, cooptând noi parteneri, cu același apetit pentru investiții durabile și nespeculative”, a spus Iulian Dascălu, președintele grupului IULIUS.

W&E Assets este un parteneriat de investiții fondat de Cocanougher Family Office, cu operațiuni în Statele Unite ale Americii, și antreprenorul ieșean în industria tech Ilie Ghiciuc. Cocanougher Family Office investește în diverse domenii, preponderent în Texas, de la dezvoltări real estate comerciale și rezidențiale, operațiuni agricole și din sfera resorturilor, până la construcția conductelor industriale, redevențe în domeniul resurselor minerale, tehnologie și investiții în bursă. Partea română a W&E Asset este reprezentată de Ilie Ghiciuc, antreprenor originar din Iași și fondator al companiei tech Thinslices, înființată acum mai bine de 10 de ani, care are în prezent operațiuni în Iași, Berlin, Lisabona și Londra. Recent intrat pe piața din România, W&E Assets are planuri de extindere în Europa, vizând investiții cheie în retail, energie și alte industrii.

„Merg cu regularitate în Iași de aproape 10 ani, după ce am decis să ne dezvoltăm tehnologiile alături de o companie locală de software. Am fost mereu încântat de potențialul Iașului, având în vedere poziția sa în regiune, dar și dezvoltarea din toată această perioadă. Desigur, cunoșteam foarte bine proiectele grupului IULIUS, inclusiv ansamblul Palas, așa că parteneriatul pentru noile dezvoltări de retail din Iași a fost unul dorit. Proiectele sunt foarte reușite, vedem investiția în România ca una pe termen lung, de aceea suntem extrem de încântați de acest parteneriat și așteptăm cu nerăbdare să facem lucruri grozave împreună în viitor”, a declarat Daniel Cocanougher, CEO al Cocanougher Family Office – Dallas, Texas.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA