Inaugurarea Aeroportului din Brașov transformă orașul în cea mai mare piață rezidențială regională

Alex Moldovan

, Real News

Brașovul a devenit cea mai mare piață rezidențială regională din România, după regiunea București – Ilfov, devansând Timișoara și Cluj – Napoca în primul trimestru din acest an, relevă un raport întocmit de compania de consultanță SVN Romania pe baza statisticilor oficiale și a datelor biroului local SVN România.

Numărul caselor și apartamentelor vândute în Brasov în primele trei luni din acest an a fost de 2.184 de locuințe, față de circa 2.050 de locuințe în Timis și circa 1.800 în Cluj. Investițiile în proiectele imobiliare destinate exploatării turistice vor depăși 250 de milioane de euro în următorii cinci ani, anual fiind livrate circa 400 de locuințe de acest tip.

Aeroportul Internațional Brașov, care va fi Inaugurat în luna iunie, va atrage în primul an de funcționare un trafic de pasageri estimat la 150.000 – 200.000 de persoane. Aproximativ 3.000 de locuințe noi ar putea fi livrate în acest an în Brașov și împrejurimi, potrivit raportului amintitt.

Peste 250 de milioane de euro ar urma să fie investiți in urmatorii cinci ani în proiecte rezidențiale amplasate în Brașov și împrejurimi, destinate exploatării turistice, la care se vor adăuga alte zeci de milioane de euro destinați dezvoltării de hoteluri și pensiuni.

”Brașovul înregistrează de câțiva ani o dezvoltare semnificativă și estimez că va fi cel mai dinamic pol de dezvoltare economică din România pe termen mediu. Deja vedem investiții de sute de milioane de euro în noi unități de producție și proiecte logistice și tot mai multe branduri internaționale aleg Brașovul pentru investiții în unități noi de cazare. Deschiderea aeroportului Brașov va avea un impact semnificativ în dezvoltarea economică a orașului cât și a segmentului turistic, Brașovul și Poiana Brașov având în continuare un potențial semnificativ de a atrage noi investiții”, a declarat Ionuț Nicolescu, președinte SVN Romania.

Ultimele date ale Institutului Național de Statistică arată că peste 423.000 de turiști vizitează și se cazează anual în Brașov. La finalul anului 2022 existau 56 de hoteluri în oraș, cu un total de peste 6.800 de camere.”Brașovul se transformă într-un pol economic major național, fie că vorbim de investiții în industrie, în sectorul IT&C sau servicii. Orașul a devenit și o destinație pentru migrația internă, în special din zona de sud a țării, tendință care se va amplifica dupa inaugurarea aeroportului, care va oferi acces international fara a mai calatori spre Bucuresti, Sibiu sau Cluj-Napoca”, afirmă Razvan Calita, managing partner SVN Romania | Brasov.

 

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA