Redport Capital planifică un nou proiect rezidențial în zona Petrom City

Alex Moldovan

, Real News

Redport Capital și grupul Mobexpert au finalizat procesul de achiziționare a 44.000 de metri pătrați de teren în zona Străulești, lângă Petrom City, într-o tranzacție cu o valoare de aproximativ 13 milioane de euro.

Redport Capital este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori rezidențiali autohtoni activi în zona de nord a Bucureștiului, iar grupul Mobexpert este unul dintre cei mai mari retaileri activi pe piața de mobilier din România, dar și un important dezvoltator rezidențial.

În prezent, Redport Capital construiește The Level Apartments, a căror prime două faze sunt deja livrate, iar următoarele două faze sunt în curs de pregătire. Pentru cele trei loturi achiziționate, Redport Capital este în proces avansat de planificare pentru construirea unui proiect rezidențial de anvergură.

„Am finalizat una dintre cele mai importante tranzacții cu terenuri amplasate în zona de nord a Capitalei, lotul achiziționat oferindu-ne posibilitatea de a dezvolta un proiect fanion al întregii zone Străulești – care va deveni unul dintre principalii poli de dezvoltare ai Bucureștiului. Vom iniția un amplu proces de reconversie și regenerare urbană, atent planificat cu cei mai buni specialiști din domeniu, pentru a dezvolta Infinity Nord, un proiect la standarde internaționale, cu peste 1.000 de locuințe, care va deveni  un reper pentru piața rezidențială locală”, a declarat Cosmin Savu-Cristescu, managing director și acționar majoritar al grupului Redport.

Investitorii au realizat un concurs internațional de proiecte pentru desemnarea companiei care să realizeze masterplanul de dezvoltare al zonei. La concurs au participat nume de referință din domeniu, iar câștigătoarea a fost Design International, o companie de arhitectură și design cu o istorie de aproape 60 de ani, cu sediul central în Londra și birouri în Shanghai, Milano sau Dubai, care a realizat proiecte de peste 10 milioane de metri pătrați în 45 de țări.

Dezvoltarea Infinity Nord este prevăzută să înceapă în toamna acestui an, urmând a se desfășura în mai multe etape până la livrarea completă, estimată a fi în 2030. Proiectul va reprezenta una dintre cele mai mari regenerări urbane de asemenea dimensiuni din București, urmând să ofere și zone mari de agrement, spații comerciale și opțiuni multiple pentru petrecerea timpului liber.

Grupul Redport a fost fondat în 2016 de către Cosmin Savu – Cristescu și reprezintă un grup de companii specializate în construcții, investiții, dezvoltare și management de proiecte imobiliare.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA